Dutch Game Garden - Utrecht

Aanbod Kantoor/bedrijfsruimteKapitaal
MentoringTrainingen
Netwerk
    Bedrijfsfase
  • Idee
  • Businessplan
  • Concept/prototype
  • Testfase
  • Marktintroductie
  • Opschaling
Branches Elektronische & mobiele commercieGaming
Geografisch gebied
Noord-Brabant Noord-Holland Utrecht

Dutch Game Garden (DGG) is aanjager van de Nederlandse game-industrie. Ze helpen zowel startende ondernemers alsook volwassen bedrijven en faciliteren bedrijvigheid door het bieden van werkruimtes tegen betaalbare en flexibele tarieven, het begeleiden van jonge ondernemers via hun incubator-programma, het organiseren van game-gerelateerde evenementen en het beheren van een sociaal netwerk. Daarnaast koppelt DGG ondernemers aan kennisinstellingen en financiers.

Business Center

In de Business Centers van DGG vind je betaalbare en flexibele bedrijfshuisvesting op aantrekkelijke locaties: in Utrecht, Hilversum en Breda. Een unieke mix van startende en ervaren ondernemers zorgt voor een dynamische en inspirerende werkomgeving. DGG huisvest voornamelijk gamesbedrijven, met ruimte voor verwante bedrijvigheid als app-bouwers, makers van digitale campagnes en online media. Via het Center hebben deze aangesloten bedrijven toegang tot andere interessante bedrijven, research-instellingen van wereldklasse, universiteiten en scholen.

Game Company Incubator

Via de Incubator helpt Dutch Game Garden afstudeerders en startende ondernemers met het opzetten van hun eigen gamebedrijf en game-gerelateerde business. Ze bieden betaalbare en flexibele kantoor- en werkruimte, helpen bij het vinden van financiering en leveren coaches en adviseurs voor verschillende aspecten van werken in de game-industrie. Verder helpen ze met trainingen in ondernemerschap en toegang tot een netwerk van andere game-ondernemers en technische, financiële en juridische experts. Tot slot biedt de stichting via haar netwerk en overheidsconnecties ook ondersteuning bij het zakendoen in het buitenland.

Developers Club

In de Developers Club werken studenten van de verschillende game-design, media, kunst en IT-opleidingen in Nederland samen aan projecten. Studenten worden voorzien van werkruimtes en de benodigde middelen, maar krijgen ook inhoudelijke steun en support bij deelname aan internationale competities.

Meerdere locaties

Naast Utrecht heeft Dutch Game Garden ook een vestiging in Hilversum en Breda. Op de website van Dutch Game Garden tref je de contactgegevens van de andere vestigingen.