EO Accelerator - Velserbroek

Aanbod MentoringTrainingen
Netwerk
    Bedrijfsfase
  • Idee
  • Businessplan
  • Concept/prototype
  • Testfase
  • Marktintroductie
  • Opschaling
Branches
Geografisch gebied
Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

The Entrepreneurs Organization is een internationaal netwerk voor én van ambitieuze ondernemers. Het is een plek waar gelijkgestemde ondernemers hun successen, maar ook missers en privéproblemen kunnen bespreken. Als collega ondernemers begrijpt EO (Entrepreneurs Organization) de uitdaging waar groeiende ondernemers voor staan. Ze helpen de deelnemende ondernemers verder hun succes te vergroten en ambities te verwezenlijken.

Het gedachtegoed van een van de oprichters van EO, groeistrateeg Verne Harnish, vormt de basis van het programma. Strategy, People, Finance, en Sales & Marketing zijn de hoofdpijlers. Elke ondernemer vult vooraf een zogenoemd  ‘Million Euro Focus Plan’ in. Dit plan omschrijft in één pagina wat de omzetdoelen zijn en wanneer en hoe deze bereikt worden.

Programma onderdelen

EO bied ambitieuze ondernemersteams de volgende support aan:

Accountability group

In groepen van vijf gaan ondernemers onder leiding van een EO-coach maandelijks op zoek naar de zere plekken die hun bedrijf afhouden van hun groeidoelstelling. Als doelen niet worden gehaald zorgt een ‘gezonde’ dosis groepsdruk ervoor dat de ondernemer zich – aan zichzelf -  verantwoordt. De ervaringen, ideeën en ambities van de deelnemers centraal. Collega ondernemers bieden een klankbord door het delen van learned lessons.

Kwartaalsessies

Ieder kwartaal organiseert een sessie waarin een hoofdpijler van het curriculum wordt behandeld: Strategie, Financiering, Personeel, of Marketing & Sales. Iedere sessie wordt begeleid door een professionele trainer. Daarnaast worden experts vanuit de hele wereld aangetrokken om te werken aan het specifieke thema. 

Mentorship programma

Accelerators uit het tweede jaar kunnen deelnemen aan het Mentorship Programma. Het programma brengt een Accelerator (Mentee) in contact met een ervaren ondernemer vanuit het EO netwerk (Mentor). Het doel is om de mentee met raad en daad bij te staan bij concrete uitdagingen, ontwikkeling of learning. Met reguliere frequentie spreken mentor en mentee met elkaar af en bespreken de voortgang van het afgesproken doel. De mentoren hebben hun sporen verdiend, en worden gematched op basis van de specifieke ontwikkelingsbehoefte of uitdaging.

Doelgroep 

Het Accelerator Nederland programma is speciaal ontwikkeld voor jonge gedreven ondernemers. Elk EO lid is (mede-) eigenaar van 47 jaar of jonger met een omzet tussen de 250.000 en 1 miljoen euro. De ondernemers komen uit alle gelederen van het bedrijfsleven, van detailhandel tot financiële dienstverlening, tot medische industrie. De ondernemers hebben de ambitie hun onderneming verder uit te bouwen naar meer dan 1 miljoen euro omzet en streeft zowel groeien naar op zakelijk als op op persoonlijk vlak en willt graag leren van gelijkgestemden.