Startupbootcamp Amsterdam - Amsterdam

Aanbod Kantoor/bedrijfsruimteMentoring
TrainingenNetwerk
    Bedrijfsfase
  • Idee
  • Businessplan
  • Concept/prototype
  • Testfase
  • Marktintroductie
  • Opschaling
Branches Elektronische & mobiele commercieGaming
ICT & TelecomIndustrieel ontwerp & Vormgeving
Techniek & Installatie
Geografisch gebied
Noord-Holland

Startupbootcamp (SBc) is een Europees accelerator-programma met vestigingen in Amsterdam, Berlijn, London, Eindhoven, Kopenhagen, Istanbul en Tel-Aviv. Startupbootcamp bouwt een internationaal ecosysteem voor startende tech ondernemingen zodat zij in 3 maanden kunnen bereiken waar andere bedrijven 18 maanden voor nodig hebben.

Support in ruil voor aandelen

Alle deelnemers geven Startupbootcamp een belang van 8 procent in hun bedrijf. In ruil daarvoor belooft het programma de groei te versnellen. Dat gebeurt in drie maanden tijd met hulp op het gebied van ondernemen, financiering, promotie en klantenwerving. De deelnemende startup teams worden in contact gebracht met top-level mentoren (ervaren ondernemers) en adviseurs. Daarnaast ontvangen de bedrijven een investering van 15.000 euro. En aan het einde van het programma krijgen de startups de kans om zichzelf te presteren voor business angels en venture capitalisten tijdens de Investor's Demo Day.

Be a team

Startupbootcamp gelooft in de kracht en meerwaarde van ondernemersteams. Zij hebben sterke voorkeur voor ondernemersteams waarvan de zakenpartners bovendien elkaar al enige tijd kennen. Dat kan zijn doordat je als team al aan een eerdere startup hebt gewerkt, collega's waren bij een bedrijf of elkaar kent van bijvoorbeeld studie of sport. Het is een pre dat je elkaar al kent, omdat het programma je een volledige onderdompeling geeft en er veel spanning bij komt kijken. Dat vraagt het uiterste van het team en dan is het goed dat je als team al op elkaar bent ingespeeld.