Bitcoin kopen

Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan, de bitcoin. Je leest erover in de krant, nieuwsitems gaan in op het bitcoinsucces en bij bedrijven kun je steeds vaker met bitcoins betalen. Ben jij van plan om te investeren in de bitcoin? Lees dan verder en kom erachter wat bitcoin precies is en hoe je kan investeren. 

Wat is bitcoin?

Voordat je bitcoins koopt, is het handig om er wat meer over te weten te komen. Wat is bitcoin nou echt? In feite is het een nieuw betaalmiddel, maar dan digitaal. Men spreekt van een cryptocurrency die overal op de wereld gebruikt kan worden om transacties te verrichten. Do blockchain technologie vormt de basis van de bitcoin. Dit is een transparante technologie die data opslaat in een chronologische keten. De succesfactor van de bitcoin in combinatie met de blockchain technologie, is dat alle data wereldwijd decentraal wordt bewaard. Daarmee is de bitcoin de eerste gedecentraliseerde digitale munt die men op mondiaal niveau gebruikt. 

Waarom investeren in bitcoin?

Nu je wat meer achtergrondinformatie hebt over de bitcoin, vraag je je misschien af hoe jij kan profiteren van deze cryptocurrency. Investeren in bitcoins kan je flink wat rendement opleveren. Zo zagen investeerders in deze digitale munt hun investering met maar liefst 1300% stijgen in 2017. Door COVID-19 daalde de waarde van de bitcoin, maar in de tweede helft van 2020 herstelde de markt zich snel. De verwachting is dan ook dat de bitcoin weer flink in waarde zal stijgen. Dat het investeren in bitcoin steeds interessanter wordt, is te merken aan de wereldwijde belangstelling. Wereldwijd groeit het aantal ‘wallets’ exponentieel. Dit zijn in feite bankrekeningen waar digitale valuta bewaard worden. Bitcoin wordt steeds meer geaccepteerd in de financiële wereld. Zelfs Wall Street accepteert de digitale munt tegenwoordig als geld waarmee men kan beleggen. 

Hoe koop je bitcoin?

Het voordeel aan investeren in bitcoins is dat je alles online kunt regelen. Je koopt de cryptocurrency via een online exchange website. Deze noemt men ook wel online brokers. Zodra je bitcoins koopt, heb je twee opties. Je kunt ervoor kiezen om de digitale munt in je wallet op te slaan. Doe je dit, dan bestaat de kans dat jouw investering meestijgt met de koers waardoor je rendement behaalt. Ook kun je ervoor kiezen om actief te handelen met bitcoins. Dit noemt met speculeren op de koers. Kijk snel op Bitcoinkopen.nl naar alle mogelijkheden. Voordat je daadwerkelijk investeert in de bitcoin, is het verstandig om na te gaan welk geld je kunt missen. Een investering is namelijk altijd een risico. Zorg er daarom voor dat je alleen investeert wat je ook kwijt kan. 

Related

Laatste blogs

Categorie├źn