Creëer meer snelheid met de e-bike

 

Met een speed pedelec ben je zo op je locatie. Met de 45 kilometer per uur haal je iedereen in en bespaar je een hele hoop tijd in de ochtend. Wel is het handig om extra goed uit te kijken op de weg. Maar er zitten niet voor niks goede remmen op deze fietsen om je te beschermen. Ook hoef je niet enorm hard door te trappen wanneer het bijvoorbeeld waait. Je hoeft dus niet altijd veel snelheid te maken, maar je kunt dit dus ook doen wanneer je op een normaal tempo wilt fietsen als er veel tegenwind is.

Je verbrand evenveel calorieën 

Vaak zijn mensen bang wanneer ze een elektrische fiets willen kopen dat ze toch minder lichaamsbeweging krijgen. Maar dit is dus niet waar. Uit onderzoek blijkt dat je evenveel calorieën verbrand met een elektrische fiets als met een normale fiets. Je moet net als bij een reguliere fiets ook trappen. Soms is het zelfs zo dat je met een e-bike meer calorieën verbrand. Maar de verbranding van calorieën heeft ook ook te maken met je eigen gewicht en je conditie. Niet alleen is het dus goed voor de gezondheid, maar het is ook gewoon fijn om even buiten te zijn. Je kunt bijvoorbeeld de fiets pakken naar een natuurgebied of de fietsen meenemen in de auto zodat je op locatie sneller kunt bewegen dan te voet. Zeker wanneer je op vakantie gaat is het leuk om de elektrische fiets mee te nemen zodat je veel meer kunt zien dan normaal.

Met de fiets naar school

Je spendeert vaak heel de dag zittend wanneer je in een collegezaal zit, of als je op kantoor bent beweeg je vaak ook weinig. Daarom is het goed om een overweging te maken of je wel met het openbaar vervoer wilt blijven gaan. Vaak is het toch lastig om een bezoekje aan de sportschool te implementeren in je drukke school- of werkschema. Dus kun je kijken of je met de fiets naar je werk of naar school kunt gaan zodat je toch je dagelijkse beweging hebt. Er wordt gezegd dat je minimaal een half uur per dag moet bewegen en vaak komen de meeste mensen hier niet aan. Dus het gebruiken van een normale-, of elektrische fiets kan een hoop verandering brengen in je gezondheid. Zelfs als je maar een klein stukje hoeft te fietsen kan het al veel schelen en kun je werken aan je conditie en mentale gesteldheid.

 

Related

Laatste blogs

Categorieën