Een feest voor iedereen

We houden bijna allemaal wel van de zomer. In die heerlijke tijd nemen we vaak vrij om weer op te laden, iets van de wereld te zien en te genieten met de mensen om ons heen. De temperatuur is aangenaam en we hebben de grootste lol met typische zomerse activiteiten zoals zwemmen en barbecueën. Maar nu zitten we alweer bijna in de winter en staat de decembermaand voor de deur. Voor de meesten is die maand de absolute favoriet, en anders een goede tweede.

Gelovig of niet

Want in december is het feest in veelvoud. En het meest belangrijkste is waarschijnlijk kerst. Voor de gelovigen is dit feest uiteraard heel belangrijk maar ook mensen die niet christelijk zijn, of gelovig op een andere manier, hechten veel waarde aan dit feest. Dit komt omdat het feest dankbaarheid met dierbaren in het algemeen symboliseert. En daarnaast houdt iedereen wel van een feestje, zeker als er cadeaus en lekker eten bij komen kijken. Maar die cadeaus he, wat moet je nu geven?

Vader, broer en vriend

Voor de mannelijke mens is het zoeken naar iets dat niet stereotype is. Zeker nu we weten dat gender niet vast staat en veel meer fluïde is dan de van oudsher geroepen werd. Maar toch om deze blog een beetje in te delen, houd ik het bij mannen en vrouwen. Een leuk cadeautje valt of staat met twee dingen; originaliteit en functie. Waar houdt je vader van? Is er iets waar hij of zij gek op is of nu veel mee bezig is. Denk ook zo over de rest van de mensen. Kan je nu niks bedenken? Dan zit je met een cadeaubon voor hun lievelingswinkel altijd goed. Wil je iets kant en klaars kopen? Ga dan voor een origineel kerstpakket voor mannen.

Moeder, zus en vriendin

Als het om vrouwencadeaus gaat, vervallen we nog vaker in clichés dan bij cadeaus voor de heren. Hoeveel vrouwen hebben wel niet een pakket met douche crème en andere zeepjes gehad. Ook een boek is misschien niet zo origineel maar kan wel gewenst zijn. Neem tijd voor het uitzoeken van cadeaus en luister goed waar men in geïnteresseerd is. Het hoeft ook niet veel of uitbundig te zijn. Het is de gedachte die telt, maar als je dat aanhoudt, geef dan wel iets kleins dat in de smaak valt. Een algemeen iets is, voelt dan als de makkelijke keuze.

Ook op de zaak

Natuurlijk mogen we onze collega’s op de zaak ook niet vergeten. Versier het kantoor en zorg voor een fijne kerstborrel waar men ook cadeaus kan uitwisselen.

Related

Laatste blogs

Categorie├źn