Een vakantiebestemming in Kroatië

Kroatië is beroemd om zijn prachtige kusten en mooie stranden met een kristalheldere zee en ongerepte natuur. Kroatië is ook de favoriete bestemming geworden van reizigers over de hele wereld gedurende de periode rond kerst, door de beroemde kerstmarkt in Zagreb. Kroatië biedt reizigers een ruime keuze aan dingen die te doen en te zien zijn op unieke bestemmingen. Ontdek de beste bestemmingen om te bezoeken in Kroatië hier en boek hier wellicht nog iet voor komende zomer. 

Porec

De stad Porec in Kroatië is niet alleen een prachtige kustplaats, in de zomer is het ook een van de populairste vakantiebestemmingen op het schiereiland Istrië. Een heel scala aan attracties wacht op je voor een bezoek. De belangrijkste bezienswaardigheden in Porec zijn de prachtige oude binnenstad, de haven met de romantische waterkant en de ontelbare idyllische stranden. De restaurantjes die je hier vindt stralen een heerlijke ambiance uit. De oude stad, gelegen op een lang, smal schiereiland en omgeven door een oude stadsmuur, is een echte parel aan zee. Waarschijnlijk is de bekendste attractie van Porec de prachtige Euphrasius basiliek, deze verdient helemaal een bezoekje. 

Ook de omgeving van Porec is de moeite van het ontdekken waard en biedt een breed scala aan onvergetelijke excursiebestemmingen en een uitgebreid aanbod aan sport- en vrijetijdsactiviteiten. Je kunt je midden in de stad begeven voor een vakantie door een appartement Porec huren

Pula

Pula is een spannende stad voor geschiedenisliefhebbers, het is ook de grootste stad in de provincie Istrië. De Romeinen verbleven 500 jaar in deze stad en lieten vele sporen na. Een stad van geschiedenis met een heerlijk klimaat. Pula betekent trouwens lente. Dit zie je ook terug in de stad, bij elk gebouw krijg je lentekriebels. Ontdek de schoonheid en kracht van deze stad, de archeologische vindplaatsen, de vele terrasjes en winkelstraten of het filmfestival. Zoals net gezegd, hebben de Romeinen 500 jaar lang Pula bezet. Het amfitheater is waarschijnlijk het meest zichtbare spoor van deze periode. Dit is een van de best bewaarde en een van de grootste amfitheaters ter wereld. Met een capaciteit van 33.000 mensen, terwijl Pula destijds slechts 5.000 inwoners telde, laat het zien hoe de spelen die werden georganiseerd mensen uit verschillende steden naar Pula trokken. Om dit te bezoeken, kun je het best gemakkelijk een Kroatie Pula vakantiehuis boeken. Wil je hier meer over weten? Dan is het zeker aan te raden om hier meer informatie over op te zoeken zodat je een goede keuze zult gaan maken.

 

Related

Laatste blogs

Categorieën