Een woon verzekering is belangrijk

Ga je binnenkort het huis uit om op jezelf te gaan wonen? Dan zul je heel wat moeten regelen. Natuurlijk is de verhuizing zelf en de eventuele verbouwing al een flinke klus, maar ook online zul je even aan de gang moeten. Je moet een internetaansluiting regelen, je aanmelden voor energie en water en dan is daar natuurlijk nog je woon verzekering. Een woon verzekering moet je in laten gaan op het moment dat je de sleutel krijgt. Van dat moment af is je huis van jou en ben jij er verantwoordelijk voor. Een woon verzekering is erg belangrijk. De opstalverzekering is het deel van de verzekering dat gaat over je huis en alles wat daarbij hoort. De inboedelverzekering is er voor alle losse zaken die je in huis hebt.

Een woon verzekering is soms verplicht

Ben je eigenaar van het huis? Dan ben je verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Huur je je huis? Dan is deze verzekering inbegrepen bij de huur. Deze opstalverzekering is een van de onderdelen van de woon verzekering. De opstalverzekering is er voor alle vaste onderdelen van je huis. Valt er een boom op je dak: dan is daar de opstalverzekering voor. Richt de boom schade aan aan de spullen die op zolder staan? Dat is dan voor je inboedelverzekering. 

Wat is inboedel? Wat is opstal?

Het kan soms zomaar zijn dat het je niet helemaal duidelijk is welke verzekering je nodig hebt. En dat komt dan weer doordat de scheidslijn vaak erg dun is. Heb je laminaat in je huis en is dat verlijmd? Dan behoort het laminaat aan het huis en valt het onder de opstalverzekering. Is het kliklaminaat? Dan valt het onder de inboedelverzekering. Heb je een inbouwkeuken met een losse koelkast? Dan valt de keuken onder de opstalverzekering en de koelkast onder de inboedelverzekering. 

Alles geregeld? Tijd voor vakantie!

Maar voor ook op vakantie is het afsluiten van een verzekering van belang. Je moet er niet aan denken dat je spullen worden gestolen en dat je geen verzekering hebt! Ga je vaker op vakantie? Dan is het afsluiten van een reisverzekering doorlopend wel een goed idee. Je hoeft je dan niet iedere keer als je weg gaat aan te melden. Deze reisverzekering geldt in Nederland en in veel andere landen. Ga je verder weg, bijvoorbeeld naar Azië, Afrika of (Zuid) Amerika, dan is het wel belangrijk om te controleren of je verzekering op werelddekking staat.

Related

Laatste blogs

Categorieën