EPDM lijm voor EPDM dakbedekking

Wanneer je je dak gaat bedekken met EPDM dan heb je bepaalde materialen zoals EPDM lijm nodig. EPDM dakbedekking wordt namelijk niet met vuur gelegd zoals dat bij bitumen dakbedekking gebeurt. Maar hoe werkt dat EPDM lijmen precies? En wat kun je verwachten bij het leggen van EPDM? Daar willen we je graag wat meer informatie over geven dus lees vooral verder.

Je dak bedekken met EPDM

Voordat we verder ingaan op het lijmen van de EPDM willen we nog even benadrukken waarom deze dakbedekking zo’n goede keuze is. EPDM dakbedekking gaat jarenlang mee. We bedoelen dan ook echt jarenlang, want het blijft tot wel vijftig jaar goed! Deze dakbedekking wordt op maat gemaakt waardoor je geen stroken hebt. Dit zorgt er voor dat je geen naden hebt in EPDM folie en dat is voordelig, want naden zorgen er sneller voor dat er beschadigingen op dakbedekking bestaat. Daarnaast is EPDM gemakkelijk zelf te leggen en milieuvriendelijk.

Europese EPDM lijm

Wanneer je gekozen hebt voor EPDM dakbedekking dan weet je vast dat het niet wordt gelegd door middel van vuur, maar door middel van lijm. Dit maakt het ook mogelijk om zelf de dakbedekking te leggen als je handig in dat soort dingen bent. Wel is het in die situatie handig om te weten waar je precies mee werkt. Europese EPDM lijm is perfect voor het leggen van EPDM. Het aanbrengen van een primer op het oppervlak is met deze lijm niet nodig. De lijm hecht namelijk goed op het oppervlak zonder dat je hier urenlang voor hoeft schoon te maken of voor hoeft te primen.  Het enige waar je rekening mee moet houden is dat EPDM dakbedekking niet in één keer gelegd kan worden. De lijm kan dan namelijk te hard worden en dan hecht het niet goed.

Welke EPDM lijm kopen?

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het leggen van EPDM heb je wel goede EPDM lijm nodig. Vaak kun je bij het bedrijf wat de EPDM folie voor je regelt ook een EPDM pakket bestellen. Hier zit alles bij wat jij nodig hebt voor het leggen van jouw dakbedekking. Ook kun je je natuurlijk laten informeren over welke lijm je nodig hebt. Ga wel voor een goede kwaliteit lijm. Je kunt namelijk beter wat meer betalen voor goede lijm dan minder betalen voor lijm die niet goed hecht. Zorg er ook voor dat je genoeg lijm hebt. Zo bespaar je jezelf een hoop moeite!

 

Related

Laatste blogs

Categorieën