Festivals en ander vermaak

In België kennen we talrijke grote en kleinere festivals waar jaarlijks duizenden bezoekers plezier aan beleven. De afgelopen jaren is het aantal evenementen en festivals flink gegroeid. Momenteel is er door de weer oplevende pandemie tijdelijk een stop op al het uitgaansvermaak gekomen. Maar er komt snel weer een tijd waarin je weer heerlijk en onbezorgd uit kunt gaan. Wereldwijd zijn er ook vele bekende festivals die ook door Belgische festivalgangers bezocht worden. De historie van de festivals gaat terug naar de zestiger jaren van de vorige eeuw. Monterey en Woodstock zijn een tweetal bekende festivals waar het allemaal mee is begonnen. Honderdduizenden bezoekers genoten daar van de artiesten en het samenzijn met zo’n grote groep. In navolging op het succes van deze festivals waait het ook over naar ons land. Eind zestiger jaren vinden ook hier de eerste festivals plaats. Vandaag de dag vinden er in ons land meerdere grote festivals plaats zoals: Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland. De festivals zijn tegenwoordig zeer druk bezocht en populair.

Hoe benutten jongeren hun vrije tijd

Naast de genoemde festivals waren velen van ons wekelijks, met name in de weekenden, in de vele uitgaansgebieden te vinden. Door de huidige situatie waarin de horeca gesloten is en de feesten en festivals ook niet mogelijk zijn zoeken de jongeren in ons land naar ander vermaak. Met name in de weekenden worden er steeds meer illegale feesten ontdekt waar soms honderden jongeren aanwezig zijn. Om de ontdekkingskans te beperken vinden deze feesten vaak op een afgelegen locatie of in een natuurgebied plaats. Naast het plezier wat de jongeren daar vinden is de kans groot dat er overmatig drank en drugs wordt gebruikt. Onder druk van de groep of je vrienden ligt een drugsverslaving op de loer. Als je hiermee te maken hebt en hulp kunt gebruiken dan kan je via de volgende link alle info vinden. https://solutions-belgium.be/verslavingen/drugsverslaving.

Waar kan je gezellig uitgaan

Er zijn vele steden en dorpjes waar het uitgaan een waar feestje is. Naast de bekende steden zoals Antwerpen, Brussel en Gent zijn er nog veel meer plaatsten waar je heerlijk kunt uitgaan. In de zomermaanden zijn de vele terrassen en clubs langs de kust een drukbezochte plaats. Oostende, Knokke, De Panne, Nieuwpoort zijn zomaar wat voorbeelden waar je een dagje strand perfect kan combineren met het avondvermaak wat je hier kunt vinden. Daarnaast zijn er nog een aantal mooie plaatsen die zich perfect lenen voor een stedentrip. Brugge, Leuven, Mechelen en Luik zijn hier bij uitstek geschikt voor. Kortom er zijn vele uitgaansmogelijkheden voor alle leeftijden te vinden.

Related

Laatste blogs

Categorieën