Het is bijna kerst en er moet flink worden ingekocht

Wij leven in een grote familie, in het prachtige Zeeland. De familie bestaat uit twee ouders en maar liefst acht kinderen. Een grote familie dus. De leeftijden lopen daarom ook erg uiteen. Er zijn 3 meiden en 5 jongens in huis. Gelukkig zijn de oudste drie al uit huis, maar kerst vieren wij altijd met elkaar plus de aanhang! Een lange tafel moet daarom worden gedekt.

Kerstversieringen

Dan mogen wij wel een groot huis hebben, er moet dan ook veel versierd worden. Van boven tot beneden hangt mijn moeder altijd het hele huis vol met kerstversieringen. Het is wel schattig, alleen soms gaat de kerstman ineens aan midden in de nacht en horen wij heel hard het geluid: Ho, Ho, Ho. Daar schrik ik nog wel eens van. Maar niet alleen het huis wordt versierd, ook onze tuinhuis en de stallen van de paarden blijven niet achter. Mijn vader vindt het allemaal maar onzin. Wat hem betreft dineren wij één keer, en ruimen daarna alles weer op. Kerst is een begrip, vinden wij. Daar mag je niet aankomen.

Maar hoe zit dat met de cadeaus dan? Dat is ieder jaar ook wel erg lastig. Acht kinderen en twee ouders die allemaal een lijstje hebben opgesteld. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ieder jaar lootjes te trekken. Het budget is 100 euro en je mag kopen wat je wilt voor iedereen, wel op basis van het lijstje dan, of juist niet! Mijn broers hebben daar soms wel eens lak aan en kiezen ervoor om hun eigen weg te gaan.

Wat zal het dit jaar worden?

Ik heb mijn lieve zus Mara getrokken bij het lootjes trekken en daar ben ik heel erg blij mee. Ik weet precies wat zij leuk vindt en stiekem wil ik er zelf ook een beetje van profiteren. Daar ben je zussen voor toch? Zij heeft helemaal bovenaan haar kerstlijstje Nubikk schoenen staan. Super leuk! Bij Nubikk dames schoenen ben ik gaan kijken welke ik het best vind passen bij Mara. Ik was bijna gesnapt door haar, omdat ik in haar schoenenkast aan het kijken was welke schoenmaat zij heeft. Gelukkig heeft ze niks doorgehad en hoop ik dat Mara erg blij zal zijn met haar nieuwe schoenen.

Zoals elk jaar vieren we eerst kerstavond en doen we alle cadeaus geven, met eerste kerstdag doen we heerlijk dineren en we sluiten het af met een heerlijk spelletjesavond. Het is toch wel fijn om zo’n grote familie te hebben. Ik koester het.

Related

Laatste blogs

Categorie├źn