Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit?

Heb jij al ervaring met thuiswerken? De kans is groot dat je er de afgelopen jaren mee te maken hebt gekregen. Misschien stimuleerde je werkgever het al jaren, en werkte je al structureel of zo hier en daar een dagje thuis. Of misschien ben je er voor het eerst mee geconfronteerd toen heel de wereld opeens thuis kwam te zitten. Wat je situatie ook is, thuiswerken is altijd een beetje wennen. Wat we inmiddels wel allemaal weten, is dat de juiste plek, en de juiste hulpmiddelen onmisbaar zijn om thuis minstens zo goed te werken als je op de werkplek zou doen.

Een fijne plek werkt wel zo prettig

Bijna iedereen die voor het eerst thuis aan het werk gaat, eindigt op dezelfde plek: aan de eettafel. Een logische keuze, want deze lijkt nu eenmaal het meest op een bureau. Je kunt er je laptop op kwijt, er staan al stoelen bij: prima, toch? Alhoewel je er voor zo nu en dan een uurtje best wat werk aan kan doen, merkt iedereen echter wanneer het thuiswerken serieuze vormen aanneemt dat het verre van ideaal is om aan de eettafel aan de slag te gaan. De tafel is niet in hoogte verstelbaar, net als de stoelen. Eigenlijk is de tafel misschien net iets te hoog, en zit je er niet echt in een ideale houding aan. Bovendien zijn eetkamerstoelen niet gemaakt om hele dagen op te zitten, en begin je dat na een paar uur ook wel te voelen.

Daar komt nog eens bij dat de eettafel vaak een prominente plek heeft in een huis, en er zeker als je niet alleen woont altijd wel mensen bij in de buurt zwermen. Dat is misschien gezellig, maar lekker doorwerken zit er meestal niet in. Daarom besluiten de meeste mensen die regelmatig thuiswerken toch op zoek te gaan naar een rustigere plek in huis, met een goed bureau en een dito stoel. Dat kan een kamer zijn, of een zolder, maar ook een deel ervan. Zolang je maar een vaste plek hebt waar je rustig je werk kunt doen, met goed meubilair.

Je hebt de juiste programma’s nodig

Naast de juiste fysieke omgeving heb je natuurlijk ook de juiste digitale omgeving nodig om aan de slag te gaan. Iets waar je werkgever voor moet zorgen. Met een oplossing als Microsoft 365 kom je vaak een heel eind, omdat je overal en altijd de beschikking hebt over dezelfde programma’s en documenten. Vul het aan met Microsoft Teams, en ook het overleggen met collega’s en het vergaderen met anderen is gedekt. Eventuele extra software kan ook vaak op meerdere plekken tegelijk gebruikt worden, en door in de cloud te werken is het niet nodig om aangesloten te zijn op het netwerk van het bedrijf.

Related

Laatste blogs

Categorieën