Je sloopauto verkopen? Zoek niet verder!

Door een ongeluk of ongeval kan je auto forse schade oplopen. Je kan er heel erg gehecht aan zijn en besluiten om het te repareren, wat veel geld kost. Maar in sommige gevallen is zelfs reparatie niet meer te doen. Dan is je vertrouwde auto eigenlijk klaar voor de sloop en kan je het afschrijven. Er komen veel zaken bij kijken als je besluit je auto voor de sloop aan te bieden. Wanneer kan een auto gesloopt worden? Wat gaat het kosten? Wat gebeurt er met de auto? Veel vragen, waarvan een aantal worden beantwoord in dit artikel.

Wanneer is een auto echt klaar om te slopen?

Eenvoudig je sloopauto verkopen kan binnen een paar dagen gebeurd zijn. Maar voordat je overhaaste beslissingen gaat nemen is het goed om te weten wanneer je auto daadwerkelijk klaar is voor de sloop. In de regel spreek je van een sloopauto als de reparatie niet meer zinvol is en te hoge kosten heeft. De dagwaarde van je auto is niet meer dan de reparatiekosten. In principe zou je voor hetzelfde geld een andere auto kunnen kopen.

Wat te doen met een auto klaar voor de sloop?

Als de auto flink beschadigd is, is het advies om de auto op te halen door een sloopbedrijf zoals osw.nl. Als je besluit om zelf je auto naar een sloperij te rijden brengt dit onnodige risico's met zich mee. Doe dit dan ook absoluut niet, het is gevaarlijk. Voor jezelf, maar ook voor andere. Er zijn genoeg bedrijven die hierin gespecialiseerd in zijn en het vervoer verzorgen.

Waar gaat de auto naar toe?

Vaak worden auto's klaar voor de sloop uit elkaar gehaald. Onderdelen zoals ijzer, accu's en de katalysator zijn na het demonteren erg van belang. Zo zijn er vele opkopers die interesse hebben in verschillende onderdelen van jouw auto. Dat betekent veel voordelen, want het bedrag dat je bij een sloopbedrijf krijgt valt daardoor hoger uit.

Auto's klaar voor de sloop naar het buitenland

Je hebt ook bedrijven die de auto's naar het buitenland sturen. In een land zoals Afrika houden ze van auto's van Japanse merken. Betekent dat de auto hier niet meer functioneert, daar weten ze er wel raad mee. En in Oost-Europa houdt de consument van Duitse merken. Voordeel als je auto naar het buitenland gaat is dat de opbrengst die je krijgt hoger is. Daarnaast een ander voordeel van (sloop)auto's in Nederland is dat ze goed onderhouden zijn door de APK-keuring en daardoor in het buitenland van meer waarde zijn.

Related

Laatste blogs

Categorieën