Je tuin verbouwen? Zo pak je dat aan!

Je tuin is je eigen prive-oase waar je kunt onthaasten, genieten van de natuur en je eigen groenten en fruit kan telen. Een droomtuin komt echter niet zomaar uit de grond: het verbouwen van je tuin is een serieuze aangelegenheid waarbij je best een stappenplan aanhoudt. Dit stappenplan begeleidt je van de eerste brainstormsessie tot aan het eindresultaat en zorgt ervoor dat je tuinvisie werkelijkheid wordt.

1. Begin met een brainstormsessie

Wat zijn je tuindromen? Wil je een groot gazon, een verborgen tuinhuisje of een overkapping waar je in de zomer kunt vertoeven? Schrijf al je tuinwensen op en maak er een moodboard van. Kijk voor inspiratie op internet, in tuinmagazines of maak een wandeling door de buurt en noteer de elementen die je mooi vindt.

Last van ongedierte in je tuin?

Wanneer je tuin last heeft van ongedierte, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen. Het kan namelijk heel erg vervelend zijn wanneer je tuin vol zit met verschillende soorten ongedierte. Zeker wanneer er ongedierte in je huis is, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk oplost. Je kan ongedierte op verschillende manieren bestrijden. Zo kan je voor chemicaliën kiezen, maar je kan ook kiezen voor natuurlijke middelen. Het is belangrijk dat je weet welk ongedierte je in je tuin hebt, want dan weet je ook welk middel het beste werkt, denk bijvoorbeeld aan muizenbestrijding. Wanneer je ongedierte wilt bestrijden is het dus belangrijk dat je weet welke stappen je moet nemen. Je kan het ook uitbesteden aan bijvoorbeeld muizenbestrijding Den Haag.

2. Maak een sketch

Teken je tuin uit op papier of maak gebruik van een tuinontwerp-app om je sketch te maken. Zorg ervoor dat je alle elementen in je sketch opneemt die je tijdens je brainstormsessie hebt bedacht.

3. Bepaal het budget

Weet je ongeveer hoeveel je kwijt wilt zijn aan het verbouwen van je tuin? Maak een budgetplanning en houd er rekening mee dat sommige tuinonderdelen (zoals een grote overkapping) wat meer geld kosten.

4. Doe onderzoek

Nu je we het mag kosten, is het tijd om onderzoek te doen. Bekijk verschillende tuinleveranciers en vergelijk prijzen. Vraag offertes aan en bekijk de voorwaarden.

5. Start met de verbouwing

Zodra je alle benodigde informatie hebt verzameld, kun je beginnen met de verbouwing. Houd je stappenplan in de gaten en werk stap voor stap toe naar het eindresultaat. Vergeet niet om af en toe te paaien en te genieten van het proces!

Related

Laatste blogs

Categorieën