Kennisbank

Reversed Vesting: De Belangrijkste Afspraak Over Aandelen Met Je Co-founder

Geplaatst in Oriëntatie

Je hebt besloten om een co-founder aan te trekken om je startup te versterken. Na enkele maanden verlaat je co-founder echter het bedrijf alweer, om welke reden dan ook. Je bikkelt toch door en verkoopt na vijf jaar jouw bedrijf voor 100 miljoen euro! Een dag later belt je voormalige co-founder met de vraag wanneer hij zijn helft ontvangt voor zijn 50% van de aandelen. Wat?! Lees hoe je dit voorkomt met reversed vesting.

Lees meer

Je Ideale Compagnon Heeft Deze 5 Eigenschappen

Geplaatst in Teamsamenstelling

Wanneer je op zoek gaat naar een compagnon om samen een ondernemersteam mee te vormen dan ga je uiteraard op zoek naar de ideale compagnon. Maar wat maakt iemand een ideale compagnon? Voor een deel is dat uiteraard heel persoonlijk. Toch blijkt uit diverse wetenschappelijke studies dat de ideale compagnon, in ieder geval, de volgende 5 eigenschappen bezit.

Lees meer

De Impact van Je Zakelijke Profielfoto op een Businessdate

Geplaatst in Jouw account

Het belang van een verzorgd profiel voor het aantrekken van een zakenpartner zal niemand ontkennen. Het belang van een (goede) profielfoto wordt echter vaak onderschat. Profielen met een (goede) zakelijke profielfoto worden aanzienlijk vaker bekeken dan profielen zonder en ontvangen ook significant meer berichten. Je kans op een zakelijke date vergroten? De volgende tips zijn bruikbaar voor je TeamVenture én Linkedin profiel!

Lees meer

Wat is Belangrijker: Eerst Klanten of Zakenpartner?

Geplaatst in Zoeken en vinden

Als je weet dat je een zakenpartner nodig hebt om een start-up te realiseren, zoek je dan eerst de zakenpartner of toch eerst klanten? Met klanten op zak kun je een zakenpartner sneller overtuigen om in te stappen. Tegelijkertijd haken potentiële klanten eerder aan als het uitvoerende ondernemersteam compleet is. Kip-ei? Of valt er toch iets zinnigs over te zeggen?

Lees meer

Deze Aandelencalculator Bepaalt Hoeveel Aandelen Je Waard bent

Geplaatst in Oriëntatie

Je heb een nieuwe digitale applicatie bedacht en besluit er een bedrijf voor op te zetten. Je zoekt en vindt een aanvullende zakenpartner om de applicatie samen mee te realiseren. Voordat het avontuur begint bespreken jullie nog even de verdeling van aandelen. Mmm, wat is nu een eerlijke verdeling? Een herkenbare vraag? Deze aandelencalculator helpt je op weg (als je een tech start-up bent).

Lees meer

Rapport: Succesfactoren Snelgroeiende Start-ups

Geplaatst in Feiten en cijfers

Deloitte deed onderzoek naar de succesfactoren van snelgroeiende start-ups, zogenoemde 'scale-ups'. Zij onderzochten data van 400.000 start-ups uit 24 landen. En wat blijkt, meer dan de helft van de onderzochte start-ups is opgericht door een divers en deskundig ondernemersteam in plaats van een individuele ondernemer.

Lees meer

Richtlijnen voor Verdelen van Aandelen

Geplaatst in Oriëntatie

Een van de moeilijkste besluiten die je met een nieuwe zakenpartner maakt is hoe jullie de aandelen van het gezamenlijke bedrijf gaan verdelen. Harde regels zijn er niet. Het komt neer op onderhandelen. Gelukkig hebben we een aantal richtlijnen ontdekt die je argumenten geven om 5, 10, 30 of 50% van de aandelen aan jou of je zakenpartner te geven. 

Lees meer

Rollen tussen Zakenpartners Verdelen

Geplaatst in Teamsamenstelling

Een goede samenwerking tussen zakenpartners is gebaat bij een heldere verdeling van rollen en functies. Wie is verantwoordelijk voor welke taken? Wie bekleedt welke functie en welke titel krijgt iemand toegewezen? Waar moet je op letten?

Lees meer

Samenwerking vastleggen

Geplaatst in Oriëntatie | Teamsamenstelling

Zodra je besluit dat je met een zakenpartner gaat samenwerken, zul je (definitieve) afspraken maken met betrekking tot de samenwerking. Denk aan zaken als rolverdeling en besluitvorming, inbreng van kapitaal en goederen, en de verdeling van aandelen en opbrengsten (en verliezen). Overweeg je ze vast te leggen enkel met een handdruk? Niet doen! We geven je 4 redenen.

Lees meer

Tips voor je Ventureprofiel

Geplaatst in Jouw account

Zoek je een zakenpartner ter versterking van jouw (aankomende) venture dan is jouw bedrijf of bedrijfsidee een van de voornaamste redenen dat kandidaat-zakenpartners met jou in contact zullen treden. De informatie die je verstrekt over je venture zal in sterke mate bepalen of iemand voldoende geïnteresseerd is geraakt en contact met je opneemt.

Lees meer

Tips voor je Ondernemersprofiel

Geplaatst in Jouw account

Een match komt altijd van twee kanten. Het gaat er dus niet alleen om wie jij zoekt, maar ook om wie de ander zoekt. Voor beide personen geldt dat je toegevoegde waarde in elkaar ziet en in de samenwerking. Geef daarom aan welke specifieke competenties (kennis, vaardigheden, netwerk, persoonskenmerken en motivatie) jij hebt die van toegevoegde waarde (kunnen) zijn voor het betreffende bedrijf.

Lees meer

Een Kansrijk Profiel Opstellen

Geplaatst in Jouw account

Bij TeamVenture kom je in contact met potentiële zakenpartners door een profiel aan te maken op onze site. De opbouw van je profiel is erg belangrijk. Allereerst beïnvloed het de matches die wij je kunnen voorleggen. Maar de wijze waarop je jezelf profileert is ook sterk bepalend in het aantal en type reacties dat je zult krijgen.

Lees meer

Win Sneller Vertrouwen met Referenties

Geplaatst in Jouw account

Wanneer je een zakelijk partnerschap wilt aangaan met iemand waarmee je nog niet eerder in zakelijke zin hebt samengewerkt, zijn referenties een krachtig hulpmiddel voor het winnen van vertrouwen. Referenties bieden een kandidaat-zakenpartner een onafhankelijk oordeel over jouw (ondernemers)kwaliteiten en/of je bedrijf. Als het goed is bevestigen zij de zaken die je in jouw profiel hebt vermeld.

Lees meer

Promoot je Openbare Profiel

Geplaatst in Jouw account

Je openbare TeamVenture-profiel is een gestroomlijnde versie van je profiel. Hiermee geef je op hoofdlijnen aan wat je ongeveer zoekt en te bieden hebt. Dit openbare profiel wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines en is ook zichtbaar voor mensen die nog geen lid van TeamVenture zijn. Op deze wijze trekt je de aandacht van potentiële zakenpartners die nog geen TeamVenture account hebben. Je kunt jouw TeamVenture-profiel op de volgende manieren promoten. Zorg er wel voor dat je bent ingelogd.

Lees meer

Profiel tijdelijk deactiveren of definitief verwijderen

Geplaatst in Jouw account

Via je accountinstellingen kun je jouw profiel tijdelijk op non-actief zetten, bijvoorbeeld omdat je de zoektocht naar een zakenpartner tijdelijk wilt opschorten.

Door je profiel te deactiveren, of anders gezegd te pauzeren, blijft je profiel wel bewaard maar wordt deze niet langer gebruikt voor het generen van matchvoorstellen. Je bent op dat moment ook niet langer zichtbaar of vindbaar op onze site. Je hebt dan echter zelf ook geen toegang meer tot andere profielen en je ontvangt geen matchvoorstellen meer. 

 

Lees meer

Hoe Openbaar Zijn Mijn Profielgegevens?

Geplaatst in Jouw account

Enkel de gegevens van je openbare profiel zijn vrij toegankelijk en deels vindbaar via zoekmachines. We leggen hieronder uit welke gegevens dat precies zijn. Geregistreerde leden kunnen je in principe een groot deel van je overige profielgegevens bekijken. Je kunt er ook voor kiezen om volledig zelf te bepalen welke gegevens andere leden direct kunnen inzien. Je e-mailadres delen we met niemand.

Lees meer

Accountbeveiliging

Geplaatst in Jouw account

In onze privacy beleid staat uitgebreid beschreven hoe wij omgaan met jouw profielgegevens en hoe wij deze beschermen. Wat je zelf kunt doen om jouw account, en daarmee de algehele toegang tot je gegevens, te beschermen is een sterk wachtwoord te kiezen.

Lees meer

Handboek voor en over Ondernemersteams

Geplaatst in Oriëntatie | Zoeken en vinden | Teamsamenstelling | Feiten en cijfers

Als je ervoor kiest om te gaan ondernemen met een of meerdere compagnons, dan is het handig om vooraf te weten wat er zoal bij komt kijken en waar je op dient te letten. Keuzes die je in een beginstadium maakt kunnen belangrijke gevolgen hebben op een later moment. Dus wat zijn succesfactoren en valkuilen bij ondernemen in teamverband? TeamVenture zocht het uit en bundelde de informatie in een praktisch en handzaam handboek.

Lees meer

Rapport: Succes van Ondernemersteams

Geplaatst in Feiten en cijfers

Ondernemers die in een team werken, zijn succesvoller dan ondernemers die alleen werken. Mannen starten vaker in een team dan vrouwen. Mannen blijken zowel in een team als alleen gemiddeld genomen beter te presteren dan vrouwen. Zo blijkt uit onderzoek van Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) en Bureau Onderzoek en Statistiek (O+S) uit 2013. 

Lees meer

De Ideale Teamomvang

Geplaatst in Teamsamenstelling

Als je een bedrijf gaat opstarten en daarvoor een ondernemersteam samenstelt dan is het handig om te weten wat de ideale teamomvang is. En nog belangrijker, waarom dat zo is. Zwitserse wetenschappers deden er een studie na en geven het antwoord.

Lees meer

7 profieltips die je kansen op een match vergroten

Geplaatst in Jouw account | Zoeken en vinden

Bij TeamVenture kom je in contact met potentiële zakenpartners door een profiel aan te maken op onze website. De opbouw van je online profiel is van grote invloed op de matches die wij je kunnen voorleggen. Bovendien maakt de wijze waarop je jezelf profileert veel uit voor wat betreft het aantal en type reacties dat je kunt krijgen. Wij geven zeven concrete tips om je profiel te optimaliseren en daarmee de kansen op een goede en snelle match te vergroten.

Lees meer

Ondernemen: Solo of Samen?

Geplaatst in Oriëntatie

Ga je alleen ondernemen of stel je een ondernemersteam samen? Het antwoord op deze vraag is zowel persoonlijk als situatie afhankelijk. Je keuze kan wel het verschil betekenen tussen plezier en succes of frustraties en falen. Het is dus goed om een weloverwogen besluit te maken. Wij onderscheiden twee benaderingen die je kunnen helpen in het maken van je keuze. Eén benadering kijkt naar je persoonlijke voorkeuren en psychologische behoeften, de andere heeft een meer kapitaal- en marktgedreven insteek.

Lees meer

Wat Definieert een Ondernemersteam?

Geplaatst in Feiten en cijfers

Een team is een groep van personen met een complete set van aanvullende vaardigheden die nodig zijn om een specifiek taak of project succesvol uit te voeren. Teamleden (1) opereren met een hoge mate van afhankelijkheid, (2) delen bevoegdheden en verantwoordelijkheid voor zelfmanagement, (3) zijn aansprakelijk voor de prestaties van het collectief, en (4) werken toe naar een gezamenlijk doel en gedeelde beloning(en). 

Lees meer

Rapport: De Meerwaarde van Team Start-ups

Geplaatst in Feiten en cijfers

Rond de laatste eeuwwisseling kwamen toenemende signalen uit Duitsland en de Verenigde Staten dat de groeiperspectieven van team start-ups groter zijn dan die van solo start-ups. Voor de voormalige Raad voor het Zelfstandig Ondernemerschap (RZO) gaf dit aanleiding om hier een studie aan te wijten met als doel meer inzicht te krijgen in de kenmerken en ontwikkeling van team start-ups in Nederland. 

Lees meer

Hoe vind je een compagnon en waarop moet je letten

Geplaatst in Zoeken en vinden

Veel ondernemers die een compagnon zoeken kijken in eerste instantie naar hun eigen netwerk. En dat is op zich slim. Het kan grote voordelen hebben om te ondernemen met iemand met wie je al hebt samengewerkt. Je kent dan elkaars kwaliteiten en weet hoe de onderlinge dynamiek is. Maar er zijn ook andere aspecten waar je op moet letten. 

Lees meer

Overwegingen bij een Team Startup

Geplaatst in Oriëntatie

Een team start-up kent veel voordelen ten opzichte van een eenmanszaak.  Zo doen team start-ups het bewezen beter dan bedrijven met een éénkoppige leiding. Uit onderzoek blijkt dat dit met name komt doordat de zakenpartners elkaar aanvullen. Heel simpel gezegd: twee weten en kunnen meer dan één. 

Lees meer