Hoe Bestrijdt TeamVenture Nepprofielen en Spam?

  • Jouw account

Hoe voorkomt TeamVenture dat er nepprofielen worden aangemaakt of leden zich inschrijven om een andere reden dan het vormen van een ondernemersteam?

Er zullen weinig mensen zijn die graag gematcht worden aan iemand die zich anders voordoet dan hij of zij daadwerkelijk is. En je wordt via TeamVenture waarschijnlijk ook niet graag benaderd voor een reden anders dan het vormen van een ondernemersteam, zoals adviesdiensten. Daarom bestrijdt TeamVenture actief het aanmaken van nepprofielen en het versturen van spam. Maar hoe dan?

Verificatie van de identiteit

Bij iedere nieuwe aanmelding bij TeamVenture verifiëren wij de identiteit van het nieuwe lid handmatig. Hebben wij sterke vermoedens dat er iets niet klopt, dan nemen wij direct contact op met de accounthouder en deactiveren wij het betreffende account totdat zeker is dat er sprake is van een legitiem account. Blijken onze vermoedens juist dan verwijderen wij het betreffende account. Op deze wijze voorkomen wij dat er nepprofielen in het ledenbestand van TeamVenture terecht komen. 

Benieuwd hoe wij de verificatie van de identitteit van nieuwe leden aanpakken? Lees dan ter illustratie een artikel dat wij schreven over een nepprofiel dat wij direct ontmaskerden

Controle van profielteksten

TeamVenture controleert de profielteksten van nieuwe aanmeldingen. Wanneer de profielteksten duidelijk maken of doen vermoeden dat er sprake is van onjuiste intenties wordt er eveneens contact opgenomen met de betreffende persoon en het account gedeactiveerd. 

Ledenmeldingen

Voor het geval wij iets over het hoofd zien verzoeken wij ook leden om bij TeamVenture te melden als zij een verdacht profiel tegenkomen of berichten ontvangen die niet in de haak lijken te zijn.

Delen