Je TeamVenture Profiel Anonimiseren: Waarom en Hoe?

  • Jouw account

Wat kun je doen om op TeamVenture zo anoniem mogelijk te blijven?

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom jij of iemand ander niet openlijk op zoek wilt gaan naar een zakenpartner. Bijvoorbeeld omdat je nog in loondienst bent en er absoluut zeker van wilt zijn dat je huidige werkgever of anderen uit je werkkring er onbedoeld achter komen dat je een ander carrière pad ambieert. Of omdat je een gevestigde ondernemer bent en je geen enkele kans wilt lopen dat het bekend wordt dat je beschikbaar bent als zakenpartner. (Hoe klein ook de kans dat dit gebeurt.) Welke redenen je ook hebt, bij TeamVenture kun je jouw zoektocht of beschikbaarheid zo veel mogelijk anoniem houden als je daarvoor kiest.

Wat kun je doen om op TeamVenture zo anoniem mogelijk te blijven maar toch een aantrekkelijk en betrouwbaar profiel te laten zien?

1) Naam

Vul alleen je voornaam in en de eerste letter van je achternaam. Je achternaam is niet zo zeer van belang bij het beoordelen van iemands profiel en het leggen van contact. Iemand kunnen aanspreken met de juiste voornaam wordt wel vaak als prettig ervaren. Je kunt ook een alias opgeven, maar het wordt zelden gewaardeerd als een geïnteresseerde zakenpartner er later achterkomt dat je anders blijkt te heten. Dit kan direct leiden tot enige wantrouwen.

2) Profielfoto

Je kunt onze standaard avatar als profielfoto kiezen. Bedenk wel dat een avatar aanzienlijk minder aantrekkingskracht heeft dan een echte foto. Bij het vinden van de juiste partner gaat het uiteraard niet om het uiterlijk, maar het tonen van je gezicht wekt wel vertrouwen. Bovendien voelen mensen zich sneller tot een profiel aangetrokken bij het zien van een gezicht. Je kunt er ook voor kiezen om een unieke profielfoto te gebruiken die je nergens anders online gebruikt. Als je profielfoto ergens op het internet staat, dan kan je ook op basis van je foto via zoekmachines gevonden worden (https://images.google.com/). 

3) Werkervaring

Bbeschrijf je werkervaring in algemene termen in plaats van bedrijfsnamen en specifieke functietitels toe te voegen. Bijvoorbeeld “Oprichter van nationaal online marktplaats” of “Marketingdirecteur bij internationaal kledingbedrijf.” Op deze wijze geef je inzicht in je ervaring en competenties, zonder dat je direct ‘traceerbaar’ bent.

4) Bedrijfstoelichting

Heb je een bedrijf of bedrijfsidee dan hoef je uiteraard niet de naam en website te noemen. Bij de toelichtingen beschrijf je de soort producten of diensten die het bedrijf levert of zal gaan leveren. Als er veel bedrijven zijn die een soortgelijk aanbod bieden dan zou je daarna kunnen verwijzen. TeamVenture zouden we als voorbeeld kunnen omschrijven als “een datingsite voor de zakelijke markt” of “een soort LinkedIn voor ondernemers”.

5) Gegevens afschermen

Je kunt ook delen van je profiel aanvankelijk afschermen. Geïnteresseerden krijgen pas toegang tot deze gegevens nadat zij je een contactverzoek hebben verstuurd en jij hen hierop toegang verleent tot de gegevens. Ga naar ‘profielgegevens afschermen’ voor meer informatie.

 

N.b. Bedenk vooraf wel dat alles wat je doet om je profiel te anonimiseren ertoe kan bijdragen dat het langer duurt eerdat je een zakenpartner vindt. Het behoeft weinig uitleg dat een open en uitgebreid profiel sneller vertrouwen opwekt en aanzet tot respons dan een anoniem profiel. Daarnaast geldt dat hoe meer mensen weten dat en waar je precies op zoek bent, hoe groter de kans dat je een geschikte kandidaat op het spoor komt.

Delen