Waarom een Handdruk Fataal kan zijn voor Je Samenwerking!

  • Oriëntatie
  • Teamsamenstelling

Zodra je besluit dat je met een zakenpartner gaat samenwerken, zul je (definitieve) afspraken maken met betrekking tot de samenwerking. Denk aan zaken als rolverdeling en besluitvorming, inbreng van kapitaal en goederen, en de verdeling van aandelen en opbrengsten (en verliezen). Overweeg je ze vast te leggen enkel met een handdruk? Niet doen! We geven je 4 redenen.

 Zakelijk Handschudden Tijdbom 700X350

 

1) Haastige spoed is zelden goed

Mondelinge afspraken zijn over het algemeen sneller gemaakt dan schriftelijke afspraken. “Zullen we het zo doen? Oké, afgesproken.” Voor menig ondernemer is een schriftelijke uitwerking van mondelinge afspraken een weinig aantrekkelijke en tijdrovende aangelegenheid. Deze tijd kan productiever worden ingezet, is dan de gedachte. Maar als de samenwerking toch niet zo soepel verloopt dan beginnen al snel discussies als: “Jij zei toen…” of “we waren toch overeengekomen dat…”. En dit soort discussies zijn pas echt tijdrovend! Typisch een geval van “haastige spoed is zelden goed”.

2) Ons geheugen is niet feilloos

In het verlengde van de vorige paragraaf, waarin we vooral de eenvoud en snelheid van handelen van mondelingen afspraken benadrukten, geldt dat niemand een feilloos geheugen heeft. Zelfs personen met een heus olifantengeheugen ontkomen er niet aan om -geheel onbewust- zaken anders te herinneren dan daadwerkelijk afgesproken.

Als afspraken niet duidelijk schriftelijk zijn vastgelegd dan kunnen en zullen er onduidelijkheden en misverstanden ontstaan. En hoe meer tijd verstrijkt hoe groter de kans dat afspraken vervagen. Het gevolg is wantrouwen (en conflict), en dat terwijl je dit juist wilde voorkomen. Voordat je het weet beland je onbedoeld in een welles-nietes discussie. Had je het nu toch maar op papier gezet.

3) De duivel zit in de details

Een mondelinge afspraak is ook sneller en makkelijker te maken dan schriftelijke afspraken vanwege het ontbreken van details. We kennen allemaal wel de uitspraak “de duivel zit in de details’. Vaak kom je achter belangrijke ‘details’ zodra je afspraken op papier zet. Dat komt omdat je bij het opstellen van het document wordt gedwongen om nog eens goed na te denken over de formulering van de tekst. Bovendien lezen alle betrokken personen de tekst ook nog eens meerdere malen terug. De kans dat je hierdoor belangrijke hiaten ontdekt is bijzonder groot.

4) Conflictvermijdend karakter

Naast gemak kan een voorkeur voor mondelinge afspraken het gevolg zijn van een conflictvermijdend karakter. Sommige mensen houden nu eenmaal niet van conflicten en gaan moeilijke discussies liever uit de weg. Dit is uiteraard niet verstandig, omdat je potentiële problemen vooruitschuift, die daardoor op den duur veel groter kunnen worden.

Een goede discussie over afspraken kan bovendien een waardevolle vuurdoop zijn van de aankomende samenwerking. Beter nu even door een zure appel heen bijten en weten hoe je zakenpartner denkt over "worst case" scenario´s dan achteraf ontdekken dat het vertrouwen niet op z'n plaats was of dat jullie toch compleet andere gedachten of visies ergens over hebt. Als je samen snel tot goede afspraken kunt komen, dan is dat ook een goed voorteken. Als de discussie weken duurt, over elk klein detail onenigheid ontstaat en je elkaar niets gunt, dan mag je jezelf afvragen of je wel echt geschikte zakenpartners bent.

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen