Leasen van een auto: alles wat je moet weten

Als je overweegt een auto te leasen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het leasen van een auto. Van de voor- en nadelen, tot aan de kosten en de voorwaarden: we verdelen alles voor je op een rijtje. Zo weet je precies wat je kunt verwachten als je een auto gaat leasen.

Auto leasen voor- en nadelen

Een auto leasen heeft zowel voor- als nadelen. Het voordeel is dat je maandelijks minder kwijt bent dan wanneer je een auto koopt, omdat je slechts een gedeelte van de waarde van de auto betaalt. Via lease.auto kan je direct zijn welke auto je kan leasen tegen welke prijs. Daarnaast ben je niet vastgebonden aan één auto, maar kun je iedere keer weer een andere auto leasen. Het nadeel is dat je aan het einde van het leasecontract geen auto hebt om mee te nemen. Als je toch een auto wilt houden, moet je deze kopen of weer een nieuw leasecontract aangaan.

Kosten auto leasen

De kosten van het leasen van een auto zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de waarde van de auto, de looptijd van het contract en de voorwaarden van de verhuurder. Daarnaast verschilt het ook hoeveel kilometers je met de auto (verwacht) te rijden. 

Operational lease

Operational lease is een financieringsvorm waarbij een bedrijf een object, zoals een machine of een auto, gedurende een bepaalde periode gebruikt. Het bedrijf betaalt dan een vast maandelijks bedrag aan de eigenaar van het object. Na afloop van de leaseperiode gaat het object weer terug naar de eigenaar.

Praktisch

Om een auto te kunnen leasen, moet je meestal minimaal 18 jaar oud zijn en over een geldig rijbewijs beschikken. Daarnaast moet je over voldoende inkomen beschikken om de maandelijkse kosten te kunnen betalen. Verder moet je vaak een borgsom betalen alvorens je de auto mag ophalen, die je aan het einde van het leasecontract weer terugkrijgt.

Auto kopen?

Een auto kopen heeft zowel zijn voor- als nadelen. Wanneer je een auto koopt, is deze natuurlijk direct van jou. Maar als je een auto gaat kopen zijn er een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo zal je waarschijnlijk een groot bedrag aan aankoopkosten kwijt zijn en moet je ook rekening houden met de kosten voor onderhoud en verzekering. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat je niet altijd de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt wanneer je een auto hebt.

Related

Laatste blogs

Categorieën