Letselschade advocaat Rotterdam

Soms heb je als sprake is van letselschade recht op een letselschadevergoeding, ook wel eens smartengeld genoemd. Denk jij dat jij daar recht op hebt en wil je het onderste uit de kan? Schakel dan de letselschade advocaat Rotterdam in. Dan is de kans groot dat je krijgt waar je recht op hebt. Lees hier alles over letselschade, smartengeld en de rol van de letselschade advocaat in Rotterdam.

De gevolgen van een ongeval of een medische fout

Letselschade is de schade die je oploopt bij een ongeval of een medische fout. De schade kan alleen lichamelijk zijn, maar ook geestelijk van aard zijn.  Krijg je te maken met letselschade, dan word je geconfronteerd met allerlei extra kosten. Zo zijn er medische kosten, bijvoorbeeld als je gebruik maakt van een ambulance, in het ziekenhuis moet verblijven of medicijnen gaat gebruiken. Gelukkig worden de medische kosten vergoed door de zorgverzekering die je afgesloten hebt. Een en ander gaat overigens wel te koste van het eigen risico.

Je kunt dan smartengeld claimen

Het jij te maken met letselschade dan kun je daar een vergoeding in de vorm van smartengeld voor claimen. De rechter doet uitspraak en beantwoordt de vraag of jij smartengeld krijgt en hoeveel geld je kunt ontvangen. Bij dit traject kun je maar beter de hulp inschakelen van de letselschade advocaat Rotterdam. Dan weet je in elk geval zeker dat je het onderste uit de kan haalt. Kort na een ongeval ben jij zelf vaak niet eens in staat om aan smartengeld te denken. Dat en het gebrek aan parate kennis zijn goede redenen om toch vooral gebruik te maken van de diensten van letselschade advocaat Rotterdam.

De kosten kunnen bijzonder hoog oplopen

Vergeet niet dat de kosten als het gevolg van letselschade behoorlijk op kunnen lopen. Zo kun je bijvoorbeeld huishoudelijke hulp nodig hebben en soms zijn er zelfs aanpassingen aan jouw woning noodzakelijk. Denk in dat kader maar eens aan het installeren van een traplift. Verder kan de revalidatie na een ongeval een langdurig traject zijn.  Dat maakt meteen ook dat de revalidatiekosten erg hoog op kunnen lopen.  Heb jij een schadeverzekering voor inzittenden afgesloten? Dan kun je gerust zijn. Dan wordt de schade vergoed, ongeacht wie schuldig is aan het ongeval. Verder zou je bij dit soort zaken een beroep doen op de rechtsbijstandverzekering.  Dan krijg je in elk geval de kosten vergoed die je maakt voor juridische ondersteuning, bijvoorbeeld als er onenigheid bestaat over wie schuldig was aan het ongeluk.

Related

Laatste blogs

Categorie├źn