Een ongeluk zit in een klein hoekje, en iedereen overkomt het wel eens. Vaak kom je er met de schrik van af maar soms is er sprake van letselschade. Slachtoffers van een ongeval lopen vaak verschillende schadeclaims mis omdat zij vaak niet goed geïnformeerd hierover zijn. Zo worden schade claims te laat ingediend, of word er niet gedacht aan eventuele schade in de toekomst die verhaald kan worden. Wanneer er bij het ongeval een andere partij betrokken is die aansprakelijk kan worden gesteld kun je vaak verschillende schadeclaims indienen. Wanneer dit het geval is kun je het beste een letselschade advocaat in de handen nemen.
Hoe gaat dit in zijn werking?
Wanneer er sprake is van letsel kan dit gaan om lichamelijk letsel of psychisch letsel. In beide gevallen heeft u vaak recht op een schadevergoeding. De volgende kostenposten kunnen vaak geclaimd worden als gevolg van de letselschade:
-
Reiskosten
-
Ziektekosten zoals verzorging, verpleging of kosten die u in het ziekenhuis maakt
-
Aanpassingen in de woning
-
Studievertraging
-
Eigen bijdrage voor medische hulpmiddelen of behandelingen
-
Zelfwerkzaamheid
-
Economische kwetsbaarheid
Het beste is om een een advocaat in de hand te nemen die bekend is met de omgeving, zoals letselschade advocaat Schiedam. Belangrijk om te weten is dat de schade niet verhaald worden bij de partij die aansprakelijk gesteld worden, maar bij zijn of haar verzekeringsmaatschappij. De betaling komt dus niet direct van de aansprakelijke partij.
Wat zijn de kosten?
Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een advocaat veel geld kost, dat is echter niet in alle gevallen waar. Veel letselschade advocaten werken via een no cure no pay systeem, wat wil zeggen dat je alleen betaald wanneer de zaak omtrent letselschade daadwerkelijk gewonnen wordt. Maar zelfs wanneer de zaak wel gewonnen wordt, zijn de kosten van juridische hulp ook te verhalen bij de verzekering. Zonder de letselschade had u namelijk geen advocaat nodig, ook deze kosten vallen dus onder de gemaakte kosten na aanleiding van opgelopen letselschade.
Wat moet je zelf doen?
Wanneer je bent betrokken bij een ongeval ben je vaak met je hoofd bij hele andere zaken bezig dan het indienen van schadeclaims. Wel is het belangrijk de advocaat te helpen het dossier zo compleet mogelijk te maken. Denk hierbij aan getuigenverklaringen, een omschrijving van het ongeval, eventuele bonnen van gemaakte kosten zoals fysiotherapie of zelfs ambulancekosten. Een zo uitgebreid mogelijk dossier zal in je voordeel zijn wanneer je een schadeclaim doet. Tevens heb je zo een beter overzicht van alle gemaakte kosten.