Mijn tips voor de leukste vakanties

Iedereen kijkt uit naar het moment waarop wij weer op vakantie mogen. Ik hoop dat deze zomer de grenzen weer iets meer opengaan, maar ik ben bang van niet. Wellicht is het beter om nog iets langer te wachten met deze lockdown voordat we onze grenzen weer opengooien. Toch kunnen wij heel veel doen om alvast te genieten van onze vakantie. Voor mij is het vooruitplannen en de vakantie boeken al ontzettend leuk. Het daadwerkelijk boeken van de vakantie gaat nu natuurlijk niet, maar we kunnen wel onze vakantie alvast plannen. Omdat ik over de jaren heen al redelijk wat vakanties en stedentrippen heb gedaan wil ik graag met jullie een aantal gouden locaties delen. Vervolgens nodig ik jullie allemaal uit om ook alvast een vakantie uit te stippelen voor als je straks weer op vakantie mogen.

 

De leukste locaties voor een stedentrip

Om het beknopt te houden zal ik alleen praten over de leukste stedentrips binnen Europa. Naar mijn mening is een stedentrip in Europa één van de leukste dingen om te doen. Ik zal een aantal zonnige stedentrippen benoemen, maar ook een aantal stedentrippen uit het oostelijke deel van Europa. Bovenaan mijn lijst staat een stedentrip naar Lissabon. Lissabon is naar mijn mening de heilige graag van Zuid-Europa. Het is een prachtige zonnige stad, vol met prachtige architectuur en baaien. Daarnaast is Lissabon niet ontzettend toeristisch waardoor je de stad op zijn best meemaakt. Barcelona is ook ontzettend mooi, zeker als de Sagrade Família afgerond is zal ik hier een tweede bezoekje aan brengen. In het oosten van Europa kan ik vooral Boedapest aanraden. Boedapest wordt met goed recht het ‘Parijs van het oosten’ genoemd. De stad is gevuld met prachtige ‘Dracula-achtige’ kastelen en burchten. Maak daar dan ook gebruik van en ga zeker in het donker eens naar deze kastelen toe of doe een tour door de ‘Dracula-grotten’.

 

Voor de zonvakantie

Voordat iedereen zijn vakantie gaat boeken naar Boedapest zijn er natuurlijk ook nog de zonvakanties. Zelf ben ik enorm fan van Tenerife, maar het kan wel wat toeristisch zijn. Een plek in Noord-Italië of Zuid-Frankrijk in bergachtig gebied zal daarom mijn voorkeur hebben. Overdag is het hier heerlijk warm, en vanwege de hoogte koelt het in de avond heerlijk af. Daardoor kan je de volgende dag weer goede tegen de hitte. Ik weet al waar ik de volgende keer naar toe wil. Hopelijk heb ik jou hier een klein beetje mee kunnen inspireren. Wordt een stedentrip of een zonvakantie? De voorpret kan alvast beginnen.

Related

Laatste blogs

Categorie├źn