Home Sporten Nachtvissen, is dat zomaar toegestaan?

Nachtvissen, is dat zomaar toegestaan?

0
15

Veel mensen die regelmatig op karper vissen, weten dat het soms uren kan duren voordat je eindelijk een karper aan de lijn hebt. Zij zijn dan ook vaak degene die in de nacht aan het vissen zijn, want dan heb je de meeste kans. Veel mensen die geen ervaring hebben met het vissen op karpers, vragen dan ook af of dit toegestaan is. Dat is zeker geen logische gedachte, want het is algemeen bekend dat het nachtvissen niet zomaar toegestaan is. Je komt er in dit handige artikel snel meer over te weten. 

 

Je hebt een speciale vergunning nodig

Wanneer je een standaard visvergunning hebt, is het belangrijk om niet zomaar in de nachten te gaan vissen. Dat heeft ermee te maken dat je niet zonder toestemming mag gaan vissen in de nacht. Je moet hier namelijk een vergunning voor aanvragen. Deze vergunning kun je aanvragen bij de partij waar je in het verleden ook een vergunning aangevraagd hebt. Daarnaast is het in sommige gemeenten zelfs nodig om een vergunning aan te vragen bij het gemeentehuis. Wat het aanvragen van een vergunning precies kost is lastig te zeggen, want dit kan per gemeente verschillen. 

 

Wat heb je nog meer nodig?

De kans is groot dat je geen ervaring hebt met het vissen in de nacht en dus ook niet precies weet wat je allemaal nodig hebt. Naast een roofvishengel en complete karpersets, heb je ook een tent nodig waarin je kan verblijven. Het kan in de nacht namelijk hard gaan regenen en ook is het goed mogelijk dat het erg koud wordt. Het is dan wel zo fijn dat je een tent hebt waar je in kan slapen. Het is dan wel zo verstandig om ook een stretcher aan te schaffen, want het is niet fijn om in de tent op de vloer te slapen. 

 

Waterdichte kleding is belangrijk 

Wanneer je wilt gaan nachtvissen, is het onwijs belangrijk om waterdichte kleding aan te schaffen. Dat heeft ermee te maken dat het voor kan komen dat je het water in moet gaan om een vis binnen te kunnen halen. Erg vervelend, maar je wilt dat de vis gezond blijft en dat je spullen ook niet beschadigd raken. Daarnaast heb je in dit artikel ook kunnen lezen dat het in de nacht kan gaan regenen en het is dan ook zeker fijn dat je niet nat wordt. De nodige kledingstukken kun je aanschaffen bij winkels waar je ook terecht kan voor het aanschaffen van een hengel. 

No comments