10e Accenture Innovation Awards gestart

 • 10 mei 2016
 • Competities

De grootste innovatiewedstrijd van Nederland is van start. Onze netwerkpartner Accenture reikt dit jaar voor de tiende keer de Innovation Awards uit aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in Nederland. Initiatieven jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen zich tot 31 juli inschrijven binnen een van de elf innovatiethema’s.

Accenture organiseert de Innovation Awards om veelbelovende innovaties zichtbaar te maken en ecosystemen van startups, grote bedrijven en overheid te creëren en te versterken. Deze ecosystemen vervullen een sleutelrol in de versterking van de innovatiekracht van Nederland.

11 innovatiethema’s

In 2016 worden de Innovation Awards uitgereikt in de onderstaande elf innovatie- en groeithema’s in Nederland. De winnaars binnen de elf thema’s ontvangen ‘De Blauwe Tulp’. Een onafhankelijke multidisciplinaire vakjury beoordeelt de deelnemende initiatieven op aspecten als vernieuwing, succes en potentieel. Naast het uitreiken van de blauwe tulpen, beloont Accenture de winnaar van het thema ‘Circular Economy’ met de ‘groene tulp’.

 1. Health & Wellbeing
 2. Fair Food
 3. Seamless Shopping
 4. Easy Travel & Transport
 5. Perfect Cities
 6. Skills to Succeed
 7. The Internet of Me
 8. Safe & Secure Society
 9. Clean & Affordable Energy
 10. Smart Industry
 11. Circular Economy

Geselecteerde innovaties krijgen toegang tot uniek netwerk

In aanloop naar de prijsuitreiking worden er gedurende het jaar tevens verschillende evenementen georaniseerd die corporates verbinden met start-ups en nieuwe innovaties. Meerdere keren per jaar worden de Innovation Exchanges georganiseerd waar geselecteerde start-ups kennismaken met grote bedrijven die geïnteresseerd zijn in hun innovatie.  

Inschrijven tot 31 juli 2016

Initiatieven jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen zich inschrijven binnen een van de elf innovatiethema’s. De winnaars van de Accenture Innovation Awards worden bekend gemaakt op 28 oktober 2016 in DeFabrique in Utrecht. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 31 juli 2016 via de website.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Afbeelding Accenture Innovation Awards 2016