Admesy verkozen tot beste ondernemersteam van 2013

  • 07 februari 2014
  • Ondernemersteams
  • Competities

De eerste Entrepreneur Team Award is gewonnen door Admesy, een bedrijf dat geavanceerde meetapparatuur ontwikkelt en wordt geleid door een driekoppig ondernemersteam. Dit werd 6 februari bekend gemaakt tijdens het Samen Sterker Symposium van TeamVenture. In een volle zaal ontving CEO Steven Goetstouwers de award uit handen van Piet van Staalduinen, bestuurslid van Kamer van Koophandel Nederland.

Gelauwerde ondernemersteams

Een aantal voormalige Philips engineers zagen veel potentie in geavanceerde meetapparatuur voor kleur- en lichtmeting in productieprocessen en startten in 2006 hun eigen bedrijf Admesy op. Hun innovatieve producten bleken wel in trek. Maar om commercieel echt door te kunnen breken hadden ze iemand nodig die voeten tussen deuren kon zetten, de producten met een goed verhaal wist te verkopen en vooral internationaal veel onderweg zou zijn. En daar schoot het team in te kort. Op verzoek van de oprichters trad in 2012 hun voormalige investment manager bij LIOF toe als nieuwe partner en CEO. Daarmee bleek inderdaad de leemte goed te zijn ingevuld, want het bedrijf groeit enorm sindsdien. De jury was onder de indruk van de complementariteit en impact van het nieuwe ondernemersteam dat gevormd wordt door Steven Goetstouwers, Marcel Janssen en Ruud Bouten. Om deze reden ontvingen zij de eerste Entrepreneur Team Award. Naast Admesy waren Speakap BV, een intern communicatiekanaal, en TrainTool BV, een bedrijf dat een platform voor online vaardigheidstrainingen aanbiedt, genomineerd. Ook van hen verwacht de jury de aankomende jaren nog veel te gaan horen.

Team is bepalende factor

De genomineerde ondernemersteams werden door een vakjury beoordeeld op basis van de complementariteit van de compagnons, de mate van innovativiteit, de behaalde bedrijfsresultaten en commercieel succes, alsook het groeipotentieel. Hierbij geldt dat het eerste criterium –de complementariteit van het team- in grote mate de andere criteria beïnvloed. Investeerders zeggen vaak dat het gaat om de vent en niet om de tent. Of meer toepasselijk gezegd, het team legt de kiem (voor succes).

Award als voorbeeld

De Entrepreneur Team Award is door TeamVenture in het leven geroepen als erkenning en demonstratie van de meerwaarde van een multidisciplinair ondernemersteam voor de realisatie van innovatie en de (snelle) groei van een innovatief bedrijf. “In de toenemende complexiteit van markten en de snelheid van veranderingen is het bijna onmogelijk dat alle competenties en middelen die nodig zijn om een innovatief product of dienst succesvol op de markt te brengen nog te vinden zijn in één ondernemer. Uit onderzoek blijkt ook wel dat ondernemersteams -waarvan de partners elkaar op de juiste punten aanvullen- sneller groeien en betere bedrijfsresultaten behalen. Het is goed om dat te tonen en te belonen”, aldus initiatiefnemer Bram van Beek.

Op foto van links naar rechts: Robert Benninga (dagvoorzitter), Bram van Beek (initiatiefnemer), Patrick Mijl (SpeakAp), Steven Goetstouwers (Admesy), Peter van der Reijden (Traintool), Marijn de Geus (Traintool) en Piet van Staalduinen (Kamer van Koophandel Nederland)

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Groepsfoto finalisten Entrepreneur Team Award 2013