Bob van Es verlaat SchaalX

  • 11 augustus 2015
  • Ondernemersteams

Bob van Es, directeur en partner, verlaat SchaalX, het werving- en selectiebureau dat hij in 2004 oprichtte met Rik de Boer. De visie op de toekomst van de twee voormalige partners bleken niet helemaal parallel meer te lopen.

Trots op bereikte succes

Over zijn besluit om op te stappen zegt Van Es: “Het was een prachtige tijd en in 11 jaar hebben we een sterk en succesvol bedrijf neergezet. Onze visie op de toekomst bleek niet meer helemaal parallel te lopen. Ik heb voor mijzelf de balans opgemaakt en de knoop doorgehakt SchaalX te verlaten. Ik laat het bedrijf in goede handen achter.” 

Bezinnen op nieuwe koers

Over zijn toekomstplannen zegt Van Es: ”Zodra je een dergelijk besluit neemt en in kleine kring deelt, komt er van alles op je af. Ik neem eerst rustig de tijd om na te denken wat mijn volgende stap wordt. Ik sluit op dit moment niets uit. Een van de opties is dat ik me specifiek ga richten op de search voor de bureauwereld.” 

Dankbaar voor geleverde bijdrage

Rik de Boer, medeoprichter: “Bob heeft een cruciale rol gespeeld in de snelle en succesvolle ontwikkeling van het bedrijf. Onder zijn verantwoordelijkheid is het een herkenbaar merk geworden dat staat voor het realiseren van een waardevolle verbinding tussen organisaties en professionals. Ik ben Bob enorm dankbaar voor alles wat hij heeft betekend voor ons bedrijf.” 

Zure of zoete afscheid?

Een exit van een zakenpartner kan een erg zuur proces zijn. Dit is snel het geval als het afscheid het gevolg is van bijvoorbeeld een (groeiend) verschil van inzichten én iedere zakenpartner een stellige positie inneemt. Of dat hier het geval is geweest weten wij niet. Het hangt uiteindelijk er vanaf hoe je als zakenpartners omgaat met onderlinge verschillen en een mogelijke afscheid. Je hebt exits die als vechtscheidingen eindigen maar ook exits die in goed overleg en met wederzijdse instemming plaatsvinden. 

Exits kunnen overigens ook positieve bedoelingen en effecten hebben, zo vinden wij bij TeamVenture. Stel je bent een rasechte pionieer die geniet van de turbulentie en spanning van een bedrijfsopstart, dan kun je aan het begin van de samenwerking al afspreken dat je vertrekt zodra het bedrijf in rustig vaarwater komt en onder welke voorwaarden de exit plaatsvind. De exit zal in dat geval tot een win-win situatie leiden.

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto Bob van Es