Buren Gaan Zakelijk Daten na Ontmoeting via TeamVenture

  • 02 januari 2017
  • Ondernemersteams

Soms ligt iets recht voor je neus zonder dat je het doorhebt. Dat moeten Yuri (29) en Joelle (27) ook gedacht hebben toen ze via TeamVenture met elkaar in contact kwamen en ontdekten dat ze slechts 20 meter van elkaar wonen. Een afspraak voor een kop koffie was zo gemaakt. En er was meteen een goede klik. Nu werken ze bij elkaar aan de keukentafel om elkaar beter te leren kennen. Zakelijk daten dus. Met uitgebreide lunches en heerlijke broodjes.

Het begin van de zoektocht

In mei dit jaar vangt Joelle haar ondernemerscarrière aan met de start van Escape Room the loophole. En dat loopt al snel storm. Ze heeft al twee Rooms en enkele studenten parttime in dienst. Een derde Room is in de maak en er is ook veel interesse getoond voor een concept voor de zakelijke markt. Joelle maakt een vliegende start, maar merkt ook al snel dat ze een gelijkwaardige sparringpartner mist. Ze ontdekt TeamVenture en besluit om via deze weg op ontdekkingstocht te gaan. Het is niet direct raak, maar Joelle heeft geen haast. Er is genoeg werk aan de winkel.

Een paar maanden later meldt ook Yuri zich aan bij TeamVenture. Yuri heeft al twee start-up projecten achter de rug. Allebei in teamverband maar helaas zonder groots succes. “Dat is all in the game”, vindt Yuri. “Slechts 1 op 10 start-ups slaagt. Als het niet lukt dan begin je gewoon opnieuw. Ieder ‘mislukte’ start-up is niet minder dan een opstap naar succes.” Yuri gelooft vooral in de kracht van ondernemersteams. “Ideeën zijn zelden uniek en vaak makkelijk te kopiëren. Een sterk team is feitelijk het enige duurzame concurrentievoordeel. Ik haal mijn energie dan ook uit het team, en niet zo zeer het idee”, aldus Yuri. Met deze gedachte gaat Yuri via TeamVenture op zoek naar ondernemers om een nieuw team mee te vormen.

Escape Room als verbindende factor

Al snel kwam Yuri het profiel van Joelle tegen, die net als hijzelf in Utrecht woont. Hij heeft ook het idee gehad om een Escape Room te starten, maar koos er uiteindelijk voor om een bedrijf in crowdrecruitment op te zetten. Crowdrecruitment? “Bij populaire vacatures is het voor werkgevers een grote uitdaging om snel de beste kandidaten te werven en selecteren. Bij crowdrecruitment combineren wij de Linkedin-netwerken van professionele recruiters met gamificatie principes. Het maakt recruitment sneller, goedkoper en leuker tegelijk”, legt Yuri uit.

De gedeelde affiniteit met Escape Rooms en het feit dat ze allebei in Utrecht wonen was voor Yuri aanleiding om eens contact met Joelle op te nemen. Eén bericht naar Joelle en een paar dagen later ontmoeten de twee ondernemers elkaar voor een kop koffie. Bij een restaurantje bij hen op de hoek.

Hij de lef, zij de focus

Tijdens de eerste ontmoeting bespreken Yuri en Joelle waar zij zoal mee bezig zijn, hoe ze tot dit punt gekomen zijn en waarin ze elkaar in zouden kunnen versterken. Joelle houdt ervan om snel tot resultaten te komen en voelt zich als eeb vis in het water bij operationele werkzaamheden. Ze kan ook goed schakelen en focus houden.

Yuri is vooral sterk in concepten uitwerken, de juiste mensen erbij vinden en deuren openen bij de juiste partijen. Hij ziet overal kansen in en verkent ze het liefst ook allemaal. Dat is ook meteen zijn grootste valkuil. Joelle kan hem goed aanvullen door te fungeren als rem en door hem op koers te houden. Joelle is wel wat voorzichtig en denkt dat het lef van Yuri een goede aanvulling kan zijn.

Wat ze gemeen hebben is onder meer hun passie voor het opstarten van een bedrijf en gamification. Het duurt dan ook niet lang voordat ze in een brainstorm belanden met mogelijkheden om elkaar te versterken.

Laagdrempelige start en open voor uitbereiding

Hoe goed de klik ook aanvoelt, Joelle en Yuri springen niet meteen samen in het diepe. Je gaat niet van de ene op de andere dag met iemand trouwen. Ook zakelijk niet. Ze besluiten daarom om eerst op laagdrempelige wijze te verkennen hoe het is met elkaar samen te werken.

Ze werken nu één middag per week bij Yuri aan de keukentafel en beginnen telkens met een uitgebreide lunch en heerlijke broodjes. “Yuri deelt dan zijn nieuwste ideeën, die vaak vol leedvermaak zitten. Hij heeft een bijzondere humor, maar we kunnen er allebei om lachen. Het lachen en lekkere eten zet meteen een positieve sfeer voor de werkmiddag”, zo meent Joelle. Tijdens de middag bespreken ze hoe ze elkaar kunnen helpen. Daar komt geen factuuruitwisseling of rechtsvorm bij kijken. Ook van een zakelijk huwelijk op termijn is nog lang geen sprake. Immers praat je ook niet over samenwonen of trouwen tijdens je eerste dates.

Yuri en Joelle staan ook allebei open voor samenwerkingsmogelijkheden met nog andere ondernemers. Yuri en Joelle geven aan:

“Wij zien kansen voor een totaalconcept binnen werving & selectie. Wij komen graag in contact met ondernemers die affiniteit hebben met recruitment en speelse ideeën hebben voor het organiseren van selectiegesprekken."

Voel jij je aangesproken? Yuri en Joelle komen graag met je in contact.

Afsluitende tip van Joelle

Het is wonderbaarlijk om te ervaren waartoe een kop koffie kan leiden. Doe dat dus vooral. Laat je verrassen. Besef dat je vooraf nooit kunt bedenken waartoe het gesprek zal leiden.

Delen
Foto van Joelle en Yuri