Co-pionier prefab betonbouw verlaat bedrijf na 20 jaar

  • 22 augustus 2014
  • Ondernemersteams

Medeoprichter en algemeen directeur Jeroen de Bonth heeft kenbaar gemaakt bouwbedrijf Hercuton per 1 december 2014 te verlaten. De Bonth richtte Hercuton 20 jaar geleden samen met zijn toenmalige zakenpartner, Paul Zijlmans, op. Beide pioniers hadden het lef bedrijfshuisvesting in prefab beton aan te gaan bieden. Ongekend in die tijd, aangezien heel Nederland voor staalbouw koos. 

Geïnspireerd door buurlanden België en Duitsland toonden zij dat bouwen ook anders kon. En met succes. Inmiddels is beton als bouwmateriaal niet meer uit Nederland weg te denken. Ze werden hiervoor beloond met de nominatie “Beste Ondernemers Visie Trofee“.

Groei

Met veel inzet en enthousiasme verkochten De Bonth al snel hun eerste pand. Dit succes leidde tot nieuwe aanvragen. In 1996 zette Hercuton zichzelf echt op de kaart met de bouw van een logistiek centrum van 40.000 m2 in Ridderkerk. Dit was ook het moment waarop Hercuton haar eerste eigen kraan kocht. Daarna ging het snel. Hercuton groeide uit tot een florerende onderneming en werd in 2001 overgenomen door Janssen de Jong Groep. 

Van casco naar totaalaanbieder

In de beginjaren realiseerde het bedrijf op een innovatieve manier voornamelijk casco bedrijfshuisvesting. Inmiddels is Hercuton uitgegroeid tot een totaalaanbieder in het integraal ontwerpen en bouwen van duurzame bedrijfshuisvesting in prefab beton. Een financieel sterke en innovatieve full service organisatie die de verantwoording neemt voor het hele bouwtraject.

Uitstekende marktpositie

Nadat Hercuton in 2001 onderdeel werd van Janssen de Jong Groep bleef De Bonth nog 13 jaar actief als directeur van het bedrijf. Zijlmans verliet al eerder het bedrijf en is vervolgens lodges en hotels in Namibië gaan exploiteren. 

De Bonth: “De afgelopen jaren heeft Hercuton haar strategie aangepast aan de huidige marktomstandigheden en is de directie versterkt met Commercieel Directeur Ivo van der Mark. Wij beschikken over een uitstekende marktpositie binnen de bedrijfshuisvestingsmarkt in Nederland. Daarom is dit voor mij het uitgelezen moment om het stokje over te dragen en me te gaan oriënteren op een nieuwe toekomst.”

Jeroen de Bonth beëindigt zijn dienstverband bij Hercuton per 1 december a.s.. Tot die tijd blijft hij verbonden als adviseur.

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto Jeroen de Bonth