Computable Zoekt Tech Start-up van het Jaar

  • 05 april 2017
  • Competities

Wie gun jij de titel van succesvolste tech start-up in de Nederlandse ict-markt van het afgelopen jaar? Draag jouw favoriete tech start-up uiterlijk 20 april voor voor de 12e editie van de Computable Awards. De prijsuitreiking vindt plaats op 31 oktober in het Beatrixgebouw in Utrecht.

Om in aanmerking te komen voor deze ict-prijs, moet de start-up afgelopen jaar op de een of andere manier een belangrijke rol hebben gespeeld in of voor de Nederlandse ict-markt. Daarbij mag het bedrijf niet ouder dan vijf jaar zijn, moet het hoofdkantoor in Nederland zijn gevestigd en moet het bedrijf ingeschreven staan bij de Nederlandse Kamer van Koophandel.

Hoe draag je een tech start-up voor?

Via de website van Computable kun je jouw favoriete tech start-up voordragen. De voordracht dien je met de volgende vier punten te onderbouwen:

  1. algemene beschrijving van de start-up (max. 500 woorden),
  2. het product/de dienst op basis van probleemoplossing, concurrentie, disruptie en/of technologie (max. 200 woorden),
  3. de markt op basis van omvang, onderscheidend vermogen, marketingplan, successen, marge en/of schaling (max. 200 woorden), en
  4. het team/de business op basis van visie, successen, tegenslagen en/of schaalbaarheid (max. 200 woorden). 

Je kunt tot en met donderdag 20 april jouw voordracht (laten) indienen.

Van voordracht naar winnaar

De top twintig tech start-ups mogen op vrijdag 2 juni voor een speciale jury pitchen. Op basis van deze pitches selecteert de jury tien genomineerden. De definitieve winnaar wordt op 31 oktober bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking van de Computable Awards.

Wil je de pitchronde op 2 juni bijwonen? Dat kan. Het is een open bijeenkomst, dus iedereen is welkom. De pitchronde vindt plaats in de Computable Arena op de zesde verdieping van het Utrechtse Beatrixgebouw van de Jaarbeurs, waar ook de redactie van Computable zit. 

Team Start-up Winnaar 2016

In de categorie ‘Nederlandse start-up van het jaar’ won vorig jaar de Amsterdamse start-up StartMonday. (Niet verrassend een team start-up!) Het bedrijf concurreert met LinkedIn en gaat veel verder dan een veredelde curriculum vitae. StartMonday maakt middels de zelflerende technologie van Watson onder meer slimme sollicitatiekiosken.

Dit is de eerste stap om het proces van het zoeken naar werk en solliciteren te verbeteren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van cognitieve computing. Via dit nieuwe systeem is het net alsof je met een vriend via WhatsApp praat. Het systeem is werkelijk in staat een natuurlijke conversatie aan te gaan met een kandidaat.

 

Delen
Afbeelding Trofee met Ster voor Tech Start-up van het Jaar