Durable Fencing wint (studenten)team award

  • 20 november 2013
  • Ondernemersteams
  • Competities

Op 19 november vond Team Up Playground plaats, waarbij 60 studenten werden uitgedaagd op ondernemerschap. Zij vormden ter plekke een team en haalden hun ondernemerskwaliteiten uit de kast om de strijd met elkaar aan te gaan. Durable Fencing sleepte de tweede prijs van €500 in de wacht; de Award voor ‘het Beste Team’. Deze werd mogelijk gemaakt door TeamVenture.

 

Internationale studentenmix als sterkste team

Het team van Durable Fencing wil er in Afrika voor zorgen dat milieuvriendelijke hekwerkbalken de huidige, niet-milieuvriendelijke, houten palen vervangen. Het team bleek uit het juiste hout gesneden. Zo zaten er Afrikaanse studenten in het team die de lokale markt goed kenden en bleek een Franse student werkervaring bij een hekwerkfabrikant te hebben opgedaan waardoor er ook de benodigde industriekennis aanwezig was. Gedurende de dag viel ook vooral de nauwe en goede samenwerking van het team op bij de coaches.

Prijzen voor beste en meest creatieve businessconcept

De hoofdprijs van €1.000 werd gewonnen door Vet-ficiency. Dit team presenteerde het beste businessconcept dat ingaat op de digitalisering van het verouderde apotheeksysteem van dierenartsen. De derde prijs, die gratis toegang gaf tot Startup Weekend Utrecht, ging naar het meest creatieve concept. Statistiekhulp.nu, dat een e-learning omgeving biedt ter ondersteuning van universitaire studenten die statistiekvakken volgen, wist deze prijs binnen te slepen.

TeamUp Playground

TeamUp Playground werd georganiseerd door StudentInc van Universiteit Utrecht en Enactus Utrecht, in samenwerking met het Utrecht Center For Entrepreneurship. TeamUp Playground is onderdeel van van het innovatieproject Business Partner Connect -evenals TeamVenture- en vond dit keer plaats tijdens de Global Entrepreneurship Week Nederland 2013. Tijdens deze week worden jonge mensen geinspirereerd om de ondernemer in zichzelf te ontdekken en vernieuwende en creatieve ideeën daadwerkelijk uit te voeren.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto studententeam Durable Fencing