Eindhovens team startup FLXone overgenomen door Amerikaanse reus

  • 22 oktober 2015
  • Ondernemersteams

Met het juiste team en slim handelen kun je snel ver komen. Dat bewijst FLXone. Dit Eindhovense bedrijf werd 3,5 jaar geleden gestart door een team van vier ondernemers. Deze maand werd hun bedrijf voor enkele miljoenen euro's overgenomen door automatiseringsreus Teradata. Ze gaan nu in één klap van 12 naar 12.000 collega's.

Van 12 naar 12.000 collega's

Ruim 3,5 jaar geleden richtte voormalige TU/e-student Mathijs Keij (34) met Bartosz Kuzmicki (32), Kim van der Zande (31) en Robin Verlangen (24) het databedrijf FLXone op. Hun slimme software adviseert klanten hoe en waar en online moet worden geadverteerd voor optimale impact. Het systeem besluit in milliseconden waar welke uiting moet komen te staan. Dat is zeer waardevol, dacht ook automatiseringsreus Teradata. Voor enkele miljoenen namen zij het bedrijf en het voltallige team (12 man) over.

Explosieve groeikansen

FLXone was op zoek naar explosieve groeikansen. In deze markt moet je extra hard groeien om op te knokken tegen partijen als Oracle en Adobe. Stapsgewijs groeien duurt dan vaak te lang. Het ondernemersteam ging dus op zoek naar investeerders en overnamepartners. Dat laatste bleek voor FLXone de beste optie. Matthijs: "Als onderdeel van een beursgenoteerd bedrijf komen wij nu direct hoger op de shortlist van hele grote bedrijven. Daarnaast mogen we natuurlijk gebruikmaken van de strategie- en ontwikkelafdelingen van Teradata.”

Toch verandert er weinig

De naam FLXone verdwijnt en het team gaat vallen onder de nog betrekkelijk nieuwe afdeling Marketing Applications. Verder verandert er weinig, meent Matthijs. Teradata hanteert een platte organisatiestructuur. Van eerdere overnames zijn de oorspronkelijke teams grotendeels behouden, juist om de doorontwikkeling niet te hinderen. Matthijs had al een internationale rol, maar die wordt nu global. De drie andere mede-oprichters blijven zich richten op het commerciële en technische vlak.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Vier mede-oprichters van FLXone