Frans Senden nieuwe technisch directeur bij TeamVenture

  • 18 juli 2016
  • TeamVenture

Op 1 juni is full stack developer Frans Senden (44) toegetreden als partner bij TeamVenture. Hij neemt de rol van technisch directeur over van Orhan Teke, die begin dit jaar uittrad vanwege persoonlijke omstandigheden. Frans is een gepassioneerd autodidact die eerder dit jaar al de stap naar zelfstandig ondernemerschap maakte. Zijn ervaring en werkwijze brengen nieuwe kennis en verfrissende elan naar TeamVenture.

Een keigoede aanvulling

Als technisch directeur is Frans verantwoordelijk voor de technische doorontwikkeling van het TeamVenture platform. Zijn ervaring met onder meer software architectuur, geautomatiseerd testen en scrum werkwijze brengt nieuwe inzichten en mogelijkheden naar TeamVenture.

Frans is van origine een geschoold musicus, maar toen hij rond de eeuwwisseling uit interesse zich ging verdiepen in software programmering kreeg hij snel de smaak te pakken. Inmiddels heeft hij ruim 15 jaar ervaring als webdeveloper, onder meer bij bedrijven als ISM eCompany (full service webbureau) en Ada ICT (maatwerk sofwarebedrijf).

Frans heeft een ware interesse in alle aspecten van softwareontwikkeling. Hij vormt een perfecte balans tussen hacker, architect, kritische denker en loyaal teamspeler. Daarnaast is hij een typische Brabander, met de bijbehorende gemoedelijkheid, gezelligheid, hard-werken en no-nonsense mentaliteit. “Al met al is Frans een keigoede aanvulling voor TeamVenture”, aldus oprichter Bram van Beek.

Overstap naar Microsoft Azure

De eerste stap die Frans als technisch directeur van TeamVenture zal verzorgen is de overstap naar Microsoft Azure, een eersteklas platform voor cloudcomputing. Met deze overstap kan TeamVenture straks sneller en gemakkelijker haar applicatie doorontwikkelen en beheren.

Frans: “Bram kwam met het idee om ons aan te melden bij het Microsoft BizSpark programma voor IT start-ups. Ik kende het nog niet, maar werd al snel aangenaam verrast door alle software en diensten die door Microsoft gratis ter beschikking wordt gesteld. Hiermee gaan we straks in korte tijd zeker goede vorderingen maken. Zodra alle voorbereidingen zijn getroffen en de overstap is gemaakt, gaan we verder met het periodiek uitbrengen van nieuwe releases.”

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto Frans Senden - technisch directeur TeamVenture