Goude gasten geen ondernemersduo meer

  • 29 oktober 2014
  • Ondernemersteams

De twee misschien wel markantste (horeca)ondernemers van Den Haag zijn uit elkaar. René Bogaart en Jan van Asselt exploiteerden de afgelopen twee jaar de oudste herberg van Den Haag, ’t Goude Hooft. TV West volgde de overname van de horecazaak en daarmee de start van hun samenwerking in de realityserie Goude Gasten. Na een jarenlange intensieve samenwerking hebben ze toch besloten om ieder hun eigen weg te gaan.

René en Jan, twee horecaondenemers in hart en nieren, leerden elkaar 5 jaar geleden zakelijk kennen.  Al snel bleken er meer overeenkomsten te zijn, want naast de passie voor het horeca vak, delen ze één grote liefde… ADO. Hoe druk het ook is, de heren zijn elke thuiswedstrijd in hun gezamenlijke skybox te vinden. Ze raakten bevriend en het idee ontstond om samen iets groots te gaan doen. Toen eind 2011 de kans voordeed om ‘t Goude Hooft over te nemen wisten ze het; dit werd hun project! En onder het motto 'Ondernemen is net een voetbalwedstrijd’, werd hun avontuur op de voet gevolgd in hun eigen realityserie op  TV West, waarvan maar liefst 3 series zijn gemaakt.

Van overslaande vonken naar vlam in de pan?

In de realityserie was te zien hoe de twee het café-restaurant het Goude Hooft in het centrum van Den Haag onder handen namen. Ze hebben de zaak omgebouwd tot een eigentijds horecabedrijf met 8 suites, een club, verschillende zalen en een stadstuin. De twee totaal verschillende karakters van Jan en René kwamen goed in beeld in de realityserie. Hun sterk verschillende karakters en gedeelde passies vormden wellicht hun belangrijkste kracht en zorgde voor een goede dynamiek. “De laatste tijd merkten we echter dat we steeds vaker anders dachten over dingen”, aldus Bogaart. 'Nou, dan kun je twee dingen doen: elkaar overtuigen of ruzie maken. Maar zo zitten wij niet in elkaar'. Samen verdergaan was niet in het belang van beiden. Daarom gaat Jan nu verder met het Goude Hooft en start René een nieuwe horecazaak in het centrum van Zoetermeer, Clooney.

De soep wordt niet zo heet gegeten..

Volgens René is er absoluut geen sprake van ruzie tussen het fameuze tweetal. René komt nog geregeld naar het Goude Hooft en ze blijven elkaar privé ook nog zien. Toch zal hij soms wel heimwee hebben. 'Als je drie jaar zo'n beetje dag en nacht met elkaar hebt doorgebracht, ga je dat toch wel missen.'

Bron: Omroep West

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto van Rene en Jan van restaurant het Goude Hooft