Green-Bricks team wint Startup Weekend Utrecht

  • 18 november 2014
  • Competities

Het kersverse ondernemersteam van Green-Bricks is afgelopen weekend winnaar geworden van het Startup Weekend in Utrecht. Tijdens dit weekend werkten de deelnemers in teams, die ter plekke tot stand kwamen, aan een startup. Het thema van dit weekend was 'Smart Cities'. 

Van 14 tot 16 november werd het Startup Weekend in Utrecht gehouden. De teams werkten aan nieuwe bedrijfsideeën om steden 'slimmer' te maken en aantrekkelijker om in te leven. De startups beginnen op de vrijdagavond met slechts een idee. Op zondag moet er een werkende demo zijn en een uitgewerkte presentatie.

Green-Bricks: energiemonitoring

De winnaars, Green-Bricks, willen met hun startup eigenaars van huizen inzicht geven in hoeveel energie ze verbruiken, maar eigenlijk niet nodig hebben per jaar. Met hun website maken ze het voor huiseigenaren mogelijk om inzicht te geven in hoeveel energie hun huishouden precies verbruikt en welke stappen ze kunnen ondernemen om het energieverbruik te verminderen. Dit kunnen stappen zijn als betere isolatie of zonnepanelen installeren. Vervolgens kunnen ze aanbieders zien die deze services mogelijk maken en hoeveel dit kost. Het idee is ontwikkeld door Johan Boer, Elmar Weber, Sjors Martins, Henk Beijert en Bart van den Bosch. 'De vibe was echt super', zegt het team over dit weekend. Hun startup eindigt dan ook niet na dit weekend. 'Het team versterkt elkaar door de kwaliteiten die iedereen heeft. Bovendien geloven we echt in dit idee.' Het team Green-Bricks heeft met hun eerste plaats de mogelijkheid gekregen om drie maanden gebruik te mogen maken van een kantoorruimte in het Hooghiemstra, waar het evenement ook gehouden werd.

Goed team is het allerbelangrijkst

Bas van Ooijen is één van de vrijwilligers die het Startup Weekend organiseerde. Van Ooijen is mede-eigenaar en CEO van Owlin. Ook zij begonnen hun bedrijf tijdens een Startup Weekend. Volgens hem is het belangrijkste van een startup dat je een goed team hebt. 'Er zitten zeker een aantal teams bij die groot kunnen worden', zegt Van Ooijen na de bekendmaking van de winnaars, 'maar bijna ieder team gaat wel door.' Van Ooijen deed zelf negen keer mee aan dit soort evenementen en besloot dit jaar om te helpen met de organisatie. 'Mensen motiveren elkaar om te beginnen tijdens dit soort evenementen', aldus Van Ooijen, 'dat is heel belangrijk.'

Volgende Startup Weekend Utrecht

In 2015 zal het volgende Startup Weekend Utrecht plaatsvinden. Dit jaar werd het initiatief opgezet door Rabobank, UtrechtInc, Hooghiemstra, de gemeente Utrecht en de Europese Unie. Tijdens het weekend kregen de teams hulp van verschillende mentoren, zoals João Oliveira, werkzaam bij Rockstart, en Wienke Giezeman, medeoprichter van WappZapp.tv. De deelnemers kregen een workshop in pitchen en er werden key-note speeches gegeven door Oscar Kneppers, oprichter van Rockstart, en Daan Weddepohl, oprichter en CEO van Peerby.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto Greenbricks