GreenGame winnaar Startup Weekend Utrecht

  • 21 november 2012
  • Competities

Team startup GreenGame won afgelopen zondag 18 november het Startup Weekend Utrecht 2013, dat mede mogelijk werd gemaakt dankzij TeamVenture. GreenGame mag nu meedoen met de Global Startup Battle. Daarnaast sleepte zij ook een plekje voor de honderd dagen durende 'Pressure Cooker' van accelerator UtrechtInc in de wacht.

Tijdens een Startup Weekend worden teams gevormd die hun idee binnen 54 uur uitwerken tot een startup. De teams, bestaande uit uitvinders, tech, design en (serious-) game enthousiastelingen, wijdden hun weekend aan de uitvoering van hun plan, het realiseren van een prototype en een business model. 

Duurzaamheid

Het weekend in Utrecht maakte deel uit van een globaal programma waar 66 steden aan meededen, waaronder Parijs, Los Angeles, Kaapstad en Tokio. Dit jaar stond het Startup Weekend in het teken van duurzaamheid. "We wilden met het thema duurzaamheid een industrie in de schijnwerpers zetten die de komende jaren veel mogelijkheden voor startups biedt", zegt mede-organisator Jeroen van Duffelen.

De 74 deelnemers aan Startup Weekend Utrecht komen uit alle delen van de wereld, waaronder India, Italië, Australië en Duitsland. 40 Pitches gingen vooraf aan de uiteindelijke keuze voor twaalf uitverkorenen die onder begeleiding van coaches en mentors hun plan uitwerkten tot een bedrijfspitch. De vakjury, bestaande uit tech investeerders en sustainabilityexperts, oordeelde dat GreenGame de meeste potentie heeft.

Winnende teams 

GreenGame wil het energieverbruik van consumenten verminderen door middel van gamification. The Green Screen bleek daarentegen het meest duurzaam. Dit bedrijf wil flexibele zonnepanelen op zonneschermen aanbrengen. PopupBootcamp en MoneyMakerdeLuxe werden de winnaar in de subcategorieën 'social' en 'gaming'.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Logo GreenGame