Groei-impuls voor innovatieve startup team LocalSensor

  • 20 juni 2012
  • Ondernemersteams

Team startups groeien over het algemeen sneller dan solo startups, zo wijst onderzoek uit. Dat hoeven we Rob van Buuren en Jetze van Beijma waarschijnlijk niet te vertellen. Zij begonnen in 2011 het bedrijf LocalSensor en ze maken een vliegende start.

Met Localsensor kunnen adverteerders op mobiele apparaten de juiste doelgroep, op de juiste tijd, onder de juiste omstandigheden, en met de juiste boodschap bereiken. Adverteerders zijn zo in staat locatie relevant te adverteren. Er is een veelbelovende markt, klaar om door LocalSensor te worden veroverd.

Passie voor 'big data'

De samenwerking tussen Rob en Jetze is ontstaan vanuit hun gedeelde passie om betekenis te geven aan “big data”. Big Data draait precies om wat de naam al aangeeft: enorme verzamelingen aan gegevens. De uitdaging is om die grote hoeveelheden aan gegevens te vertalen naar nieuwe kennis en inzichten. Een taak dat het ondernemersduo niet onbekend is. Rob en Jetze hebben samen meer dan 20 jaar ervaring in media en entertainment industrie en geavanceerde software ontwikkeling. Ze werkten allebei onder meer bij Accenture, een bedrijf dat zich wereldwijd bezig houdt met management consulting, technology services en outsourcing.

Sneller groeien met professionele hulp 

Rob en Jetze zijn zeer ambitieus. Om hun snelle groei te helpen realiseren participeren ze in het groeiversnelprogramma Startupbootcamp. De combinatie van kennis, ervaring en relevante contacten zijn waardevolle aspecten die bijdragen aan het slagen van een nieuwe onderneming. Vaak geldt dat de mensen achter het bedrijf minstens even belangrijk zijn als het idee zelf. Dat zit bij LocalSensor beiden wel goed. Met de juiste mix aan factoren wisten zij snel een informele investeerder aan te trekken. De deelname van Localsensor aan Startupbootcamp was voor de investeerder een extra reden om in hen te investeren in Localsensor. Met het groeigeld kan Localsensor hun product op de gaan markt brengen en klantcases gaan draaien.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto van ondernemersteam LocalSensor