Hoe kiezen ondernemers hun zakenpartner?

  • 01 juli 2015
  • Ondernemerschap

Stel je besluit om een zakenpartner toe te voegen aan je (aankomende) bedrijf, welke factoren spelen dan een rol in het beoordelen van kandidaten? Beoordelen ondernemers kandidaat-zakenpartners veelal op dezelfde manier of zijn er verschillen? Dit vraagstuk wordt nu onderzocht door Roxana Turturea, promovendus aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Doe mee en verneem zelf antwoord op deze vraag.

Wat wordt er onderzocht?

Met dit onderzoek wilt Roxana identificeren welke criteria ondernemers gebruiken voor het evalueren van potentiële nieuwe zakenpartners. Met zakenpartner wordt bedoeld een persoon die mede-eigenaar is en actief betrokken bij het managen van het bedrijf. Daarnaast bekijkt ze of er verschillen zijn te ontdekken in de mate van belang dat aan deze criteria wordt gehecht in combinatie met de persoonlijke eigenschappen van ondernemers.

De doelgroep zijn ondernemers met bedrijven van minder dan 8 jaar oud. Startups in de opstartfase vallen hier ook onder. Val je binnen deze doelgroep en wil je ontdekken hoe jouw eigen beoordelingsproces zich verhoudt tot andere ondernemers, inclusief ondernemers met dezelfde persoonlijke eigenschappen als die van jezelf. Doe dan mee aan dit onderzoek en vul de vragenlijst in.

Button Deelname Onderzoek

Wie verricht het onderzoek?

Roxana Turturea is promovendus aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Ze doet onderzoek op het gebied van ondernemerschap. Een van de onderwerpen van haar onderzoek richt zich op beslissingsprocessen in startende ondernemingen, waaronder de samenstelling van het team en kapitaalverdeling onder partners. 

Er is nog relatief weinig onderzoek naar dit soort onderwerpen verricht. Toen Roxana TeamVenture benaderde of wij haar konden helpen twijfelden wij dus geen moment. Wij helpen haar waar wij kunnen, maar het blijft een onafhankelijk onderzoek. TeamVenture heeft geen inzage in de verzamelde data. Uiteraard deelt Roxana later wel haar bevindingen met en via TeamVenture. Voor vragen over dit onderzoeksproject kun je rechtstreeks contact opnemen met Roxana (rturturea@rsm.nl)

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto van promovendus Roxana Turturea