Incubator Dutch Game Garden opent vestiging in Hilversum

  • 27 maart 2014
  • Bedrijfsondersteuning

Dutch Game Garden, de incubator voor game-bedrijven, opent in mei in het Rotorgebouw in Hilversum na Utrecht en Amsterdam zijn derde vestiging. In het Rotorgebouw komt ruimte voor tien tot twaalf gamebedrijven.

Betere kansen voor gamebedrijven

Het ontwikkelen van computergames is een groeiende bedrijfstak die ons land nog volop kansen biedt. Dat zei premier Mark Rutte bij de recente oprichting van het beleggingsfonds GameOn die de snelgroeiende gamesector in Nederland moet stimuleren. Nederlandse game-bedrijven hebben echter moeite uit de opstartfase te breken en het schort in de praktijk aan zakelijke kennis om effectief te opereren in de dynamische markt voor videogames, zo luidde de boodschap in de Gamemonitor 2012. De incubator Dutch Game Garden biedt een stimulerende omgeving en waardevolle ondersteuning tijdens de opstartfase.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Een incubator faciliteert nieuwe bedrijven in hun opstartfase. Het doel is de levensvatbaarheid voor het nieuwe bedrijf te waarborgen en de ambitie is een bedrijf te laten doorgroeien naar een groter bedrijf dat zorgt voor nieuwe werkgelegenheid.

Peter Driessen, medeoprichter van Spil Games, is ervaringsdeskundige op dit vlak. Zijn bedrijf groeide in korte tijd uit tot één van de grootste gamebedrijven van Nederland en een wereldspeler op het gebied van 'casual games'. Peter is hoofdinvesteerder en ontwikkelaar van de nieuwe DGG vestiging in Hilversum. ‘Samen maken we er een creatieve campus van, met ruimte voor bedrijvigheid, een restaurant en ontmoetingsmogelijkheden.’

Bundeling van krachten

De uitbreiding van DGG naar Hilversum is het resultaat van een samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid onder de naam Growing Games. Uit de private sector heeft behalve Peter Driessen van Spil Games ook vastgoedbelegger Pieter Hanegraaf getekend voor het traject. Hij neemt de verbouwing van het Rotorgebouw voor zijn rekening.

‘We spitsen het pand toe op groeihuur. Starters huren voor aantrekkelijke prijzen en na verloop van tijd verhuizen ze door naar een groter kantoor op dezelfde locatie. De vrijgekomen startersplekken bieden weer plaats aan nieuwe bedrijven’, aldus directeur Hanegraaf.

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Afbeelding DGG Hilversum