Incubator UtrechtInc gaat zich richten op team start-ups in ICT

  • 13 juni 2013
  • Bedrijfsondersteuning

De Utrechtse incubator UtrechtInc vierde op 5 juni haar 4-jarige lustrum. TeamVenture was erbij en was zeer verheugd om hun nieuwe plannen te horen. UtrechtInc gaat zich vanaf heden uitsluitend richten op innovatieve ICT start-ups die worden opgericht door...ondernemersteams! Ondernemers- teams hebben meer kansen op succes, dus TeamVenture begrijpt deze keuze volledig.

Nieuw incubatiemodel enthousiast ontvangen

Ook heel interessant is het nieuwe incubatiemodel dat UtrechtInc presenteerde. Team star-ups die het zogenoemde Pressure Cooker programma succesvol doorlopen en een positief advies krijgen van een selectiecommissie, krijgen vanaf heden een investering van € 18.000. Met dit starterskapitaal kunnen de ondernemers werken aan de groei van hun ICT bedrijf. Dit is een risicolening, zonder dat je aandelen weggeeft. Bovendien betaal je de lening alleen terug als je succesvol bent en slechts tegen een lage rente", aldus directeur Roel Raatgever. Veel ICT startups hebben al enthousiast gereageerd op het nieuwe model. Hoe meer omzet de ondernemers realiseren, hoe succesvoller UtrechtInc en hoe meer startende ondernemers UtrechtInc kan ondersteunen.

Startup op zoek naar zakenpartner

Een van de kandidaat ICT startups is een nieuw bedrijf dat digitale toepassingen binnen het onderwijs ontwikkelt. Wij van TeamVenture spraken met Martijn, een van de vier oprichters. Martijn gaf aan dat ze eigenlijk nog op zoek zijn naar een vijfde partner die goed is in marketing. Belangrijk is dat de partner vol energie is en pro-actief te werk gaat. Via hun eigen persoonlijke netwerken zijn ze aan het zoeken maar dat heeft nog niets opgeleverd. Ook dat begrijpen wij heel goed. We hebben Martijn dan ook maar op TeamVenture gewezen en zien zijn inschrijving met het volste vertrouwen tegemoet.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto borrel UtrechtInc 4 jaar