Innovatiescouts stellen innovatie top 100 samen

  • 19 februari 2014
  • Competities

Voor de 9e keer op rij stellen innovatiescouts de MKB innovatie top 100 samen. Met dit initiatief willen de organisatoren, waaronder de Kamer van Koophandel, laten zien waartoe het MKB in staat is. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. Het gaat om de eer. Zelf aanmelden voor de MKB innovatie top 100 kan tot 1 maart 2014.

Criteria voor deelname

Elke onderneming en stichting met ondernemersdoelstellingen kan meedoen. De innovaties worden beoordeeld op de volgende criteria:

  1. Originaliteit: propositie, unique selling proposition
  2. Impact: voor sector/samenleving en mate van duurzaamheid
  3. Verkrijgbaarheid: organisatie distributie, presentatie website, prijs/kwaliteit, mate van bescherming, helderheid en duidelijkheid
  4. Groei (ambitie): gerealiseerde omzet, omzet 2012, omzet 2013 en verwachte omzet 2014 (groeipotentie)
  5. Ondernemers die zelf hun innovatie in maximaal een minuut kunnen en willen uitleggen in een videopitch krijgen een bonuspunt.

Selectieproces

In het voorjaar van 2014 gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen beoordelen. Voor de beste innovatie op het gebied van duurzame mobiliteit wordt in 2014 naast de MKB Innovatie Top 100 ook weer de Mercedes-Benz Blue Efficiency Award uitgereikt. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in de tweede helft van 2014 bekend gemaakt.

Vernieuwde organisatiesamenstelling

De MKB Innovatie Top 100 wordt mogelijk gemaakt door NRC Handelsblad, Mercedes-Benz en de nieuwe Kamer van Koophandel. Afgelopen acht jaar is deze prijs onder regie van Syntens uitgegroeid tot belangrijke innovatieprijs voor het MKB. Sinds 1 januari 2014 is Syntens opgegaan in de nieuwe Kamer van Koophandel.

Aanmelden

Aanmelden voro de innovatie top 100 kan tot 1 maart 2014 via http://www.mkbinnovatietop100.nl

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Afbeelding MKB Innovation Top 100