Internet start-up vindt compagnon via TeamVenture

  • 23 mei 2014
  • Ondernemersteams

Tijdens de live matchmakingsessie van TeamVenture op 6 februari ontmoette Bart van den Bosch, oprichter van Zonnepaneelwijzer, zijn business partner Arjen Aanen. Na een aantal gesprekken waren ze er over uit. Samen gaan ze Zonnepaneelwijzer dé vergelijkingssite voor zonnepanelen in Nederland maken. En incubator UtrechtInc gaat ze hierin ondersteunen.

 

Grote ambitie voor internet start-up

Met de groeiende vraag naar zonnepanelen en toename in soorten zonnepanelen merkte zelfstandig energieadviseur Bart van den Bosch dat consumenten steeds meer moeite hebben om de juiste zonnepanelen te kiezen. Zo ontstond het idee voor Zonnepaneelwijzer, een vergelijkingssite voor zonnepanelen.

Bart realiseerde zich echter snel dat zijn internet startup van heel andere aard was dan zijn adviesbureau. Hij zag in dat hij als (idee)ontwikkelaar meer en ook andere capaciteiten nodig had om zijn ambitieuze plannen tot succes te brengen. Daarom ging hij medio 2013 op zoek naar versterking.

Speld in een hooiberg

Bart keek eerst rond in zijn eigen netwerk. Personen met de juiste competenties kon hij wel vinden, maar die gaven aan niet beschikbaar te zijn of geen ondernemerscarrière te ambiëren. Bart overwoog vervolgens een vacature te plaatsen, maar achtte dat toch niet de juiste weg om een compagnon te vinden. Toen kwam hij TeamVenture tegen.

Bart merkte meteen dat het opstellen van een profiel op TeamVenture.nl hem al hielp om gerichter op zoek te gaan. Hij kwam ook snel in contact met een partnerkandidaat, maar de eerste bleek niet meteen de beste te zijn. Tijdens de live matchmakingsessie van TeamVenture op 6 februari sprak hij drie personen die meer kans leken te maken. Marketeer Arjen Aanen bleek de speld in de hooiberg die toch gevonden werd.

‘De klik was snel duidelijk’

Arjen is een ervaren en resultaatgerichte marketeer met sterke netwerkvaardigheden en positieve spirits. Begin dit jaar koos hij het pad van zelfstandige, maar zocht eveneens naar een partner om mee samen te werken. Hij heeft een sterke affiniteit met zonnepanelen. Arjen had geprobeerd om zelf zonnepanelen te importeren uit China, maar dat is lastiger dan gedacht.

De klik was snel duidelijk. “We hadden allebei meteen het gevoel dat we wilden partneren. Het is echter toch een hele stap die je samen maakt. Dus we hebben nog zeker vier keer afgesproken om nader kennis te maken en ook tot samenwerkingsafspraken te komen. Dat kost ook tijd. Twee maanden later waren we er echter over uit; we gaan het doen!”, aldus Bart.

Invulling geven aan het partnerschap

In hun kennismaking hebben Bart en Arjen veel besproken. “Zijn we voldoende complementair om het beoogde doel te bereiken? Delen we dezelfde visie en gedachten over waar we naartoe willen? Het gaat om een startup dus er zijn geen succesgaranties. We waren er direct over eens dat we ons allebei 100% gingen toewijden aan Zonnepaneelwijzer.

We hebben wel een proefperiode afgesproken om te zien hoe de samenwerking verloopt. En afspraken gemaakt over wat er gebeurt na afloop van de proefperiode; zowel bij voortzetting als bij eventuele beëindiging van het partnerschap. We hebben natuurlijk het volste vertrouwen dat het goed zal gaan. Volgend jaar zijn we marktleider!”

Felicitaties

Wij feliciteren Bart en Arjen met hun succesvolle match en wensen hen heel uiteraard veel succes met de groei van hun onderneming.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Afbeelding van ondernemersteam Zonnepaneelwijzer