Investeerder stapt in Quinity, medeoprichter stapt uit

  • 19 maart 2014
  • Ondernemersteams

Bij softwareleverancier Quinity vindt een wissel van co-eigenaren plaats. Investeerder Waterland stapt in en neemt een meerderheidsbelang. Medeoprichter Patrick van Driel verlaat het bedrijf. Quinity wil uitgroeien tot een grote speler op de Europese markt. De ervaring met internationale uitbreiding, het netwerk en de financiële slagkracht van Waterland is van grote toegevoegde waarde voor het bedrijf.

Quinity werd in 2000 opgericht door vier voormalige collega's van adviesbureau Ernst & Young en TNT Postgroup. Twee van de oprichters en directeuren zullen het bedrijf blijven leiden, Ralf Timmer als algemeen directeur en Jan van Reenen als technisch directeur. Patrick van Driel verlaat Quinity. Robert Guitink blijft voorlopig betrokken bij de ontwikkeling van Quinity Insurance Solution (QIS).

Volgens Timmer krijgt Quinity via de investeerder ook toegang tot waardevolle kennis op het gebied van levensverzekeringen. Waterland is namelijk ook actief als investeerder bij Actuera, softwareleverancier voor pensioen- en levensverzekeringsproducten. 

Over Quinity

Quinity is gevestigd in Utrecht. Sinds de start is het bedrijf flink gegroeid, niet alleen in omvang -van vier naar honderdvijftig medewerkers - maar ook wat de omzet betreft. Die groeide van ongeveer één miljoen euro in 2000 tot inmiddels over de tien miljoen. Meer dan negentig procent van de werknemers heeft een universitaire opleiding afgerond. Quinity is werkzaam voor klanten in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, België en Duitsland.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto van ondernemersteam Quinity