Accelerator zoekt nieuwe lichting wereldverbeteraars

  • 24 juli 2014
  • Bedrijfsondersteuning

Om duurzame bedrijven met groeiambitie verder op weg te helpen initiëren Stichting DOEN, Hivos en Impact Hub Amsterdam het Investment Ready Program. Het programma onderscheid zich onder meer doordat de deelnemers onderling bepalen wie aan het einde naar huis gaat met een financiering van een halve ton. Aanmelden kan tot 1 oktober.

Het Investment Ready Program is een trainingsprogramma voor missie-gedreven ondernemers met schaalbare oplossingen voor 's werelds meest urgente problemen. Gedurende een periode van vier maanden bouwen de deelnemers aan hun onderneming, zoals het verfijnen van het productaanbod, klantvalidatie, strategie voor opschaling, HR/ werving en een financieel,- en impactplan. Aan het eind van het programma kiezen de deelnemers samen twee ondernemersteams die ieder €50.0000 ontvangen in een converteerbare lening (een lening die kan worden omgezet in aandelen als het ondernemersteam de financieringsronde afrondt).

Onderscheidend groeiversnellingsprogramma

Het democratische proces van het Investment Ready Program (IRP) is een sterke onderscheiding van andere groeiversnellingsprogramma’s. Maar dat is niet het enige verschil. De peer-to-peer aanpak werkt door in het hele programma. Deelnemers worden geacht actief met elkaar mee te denken en elkaar stevige feedback te voorzien vanaf dag één. Er wordt ook verwacht dat de deelnemers de ontvangen feedback benutten. Anders dan bij andere accelerators is het IRP niet gericht op een demo day voor een grote groep investeerders of media exposure, maar zorgt zij voor gerichte contacten met ervaren ondernemers en investeerders. ‘De match die wij kunnen maken werkt soms beter dan een zaal met 300 man’, aldus programmamanager Thomas Vaassen.

Volgende ronde voor aankomende wereldverbeteraars

Een nieuwe lichting van 10 tot 14 duurzame bedrijven zal op 30 oktober 2014 starten met het intensieve trainingsprogramma. Tot 1 oktober kunnen duurzame ondernemers die op zoek zijn naar kapitaal, waarvan het bestaansrecht is bewezen en die in Nederland zijn gevestigd zich aanmelden. Als team maak je overigens meer kans om geselecteerd te worden. In de vorige editie bestonden alle deelnemers op één na uit ondernemersteams. En de solo-ondernemer is gaandeweg als enige afgevallen. Verder moet de technologie, product of oplossing schaalbaar zijn en binnen een van de volgende domeinen vallen:

• Energie & mobiliteit
• Supply chains & logistiek
• Nieuwe materialen & afval
• Landbouw, water & voedsel

Het trainingsprogramma heeft een geschatte waarde van €15.000 per deelnemer. Deelnemers betalen slechts €750 maar dienen volledig gecommitteerd zijn aan hun deelname. Voor meer informatie en aanmelding bezoek de website van het Investment Ready Program.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Afbeelding promotie Investment Ready Program