Jong ondernemersduo begint bouwmarkt

  • 10 augustus 2015
  • Ondernemersteams

Remco Dubbink (22) en André Rozenberg (22) beginnen een bouwmarkt in hun woonplaats Den Ham. Hun ouders wisten niet wat ze hoorden, maar dit najaar openen ze de deuren van hun eigen Bull Bouwmarkt. 

Doe even normaal!

Ze zijn beiden slechts 22 jaar oud, maar beginnen nu samen een eigen bouwmarkt. Toen initiatiefnemer Remco maanden geleden het plan voorstelde aan zijn ouders om samen met André een eigen bouwmarkt te beginnen, wisten ze niet wat ze hoorden. ‘Doe toch normaal’, zeiden ze. Ik had al vast werk, waarom zou ik dit risico nemen?

"Maar al snel zagen ze in hoe serieus wij ermee bezig waren. Nu hebben ze er alle vertrouwen in”, vertelt Remco. Ze gaan zich vestiging in een pand waar in het verleden een andere lokale bouwmarkt was gevestigd.

Jong en ambitieus

Zowel Remco als André zijn al sinds hun tienerjaren actief met het oprichten van kleine ondernemingen. André: “Ik had op mijn zestiende al een soort klusbedrijfje. Dan maaide ik het gras bij mensen of deed ik allerlei timmerklusjes”. Remco had vanaf 2011 een webwinkel in elektronisch gereedschap en bouwmaterialen. Daar is hij nu mee gestopt. Zijn baan als technisch installatiemonteur heeft hij echter nog niet opgezegd. Dat komt nog. André rondde afgelopen jaar zijn MBO-opleiding Bouwkunde af en was dit schooljaar begonnen aan de HBO opleiding Management, Economie en Recht in Ede. Deze studie heeft hij afgebroken.

Samen richten de twee vrienden zich nu volledig op de start van de gezamenlijke bouwmarkt. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Ze zijn allebei geen ja-knikkers, dus er worden pittige discussies met elkaar gevoerd. Maar ze komen er altijd uit. Op dit moment worden de laatste puntje op de i gezet. De twee hopen hun zaak in het najaar te openen.

We zijn een kleine Raab Karcher

Zzp’ers en particulieren kunnen straks bij Bull Bouwmarkt terecht voor de ruwe bouw. Denk daarbij aan hout en plaatwerk. Maar ook aan sierwerk en bestrating. Ook bieden ze de mogelijkheid om producten en materialen te huren, zoals aanhangers, trilplaten en opslagcontainers, om zo een compleet assortiment aan te bieden. Ze verwachten geen hinder te ondervinden van bouwmarkten in omliggende plaatsen. De twee Hammenaren werken volgens een ander concept. Het is eerder te vergelijken met een kleine Raab Karcher dan met een Formido, zo zeggen ze zelf.

 

Bron: deOndernemer Oost

Foto: Christian van der Meij

 

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Ondernemersduo Remco Dubbink en André Rozenberg voor hun eigen bouwmarkt