Jong ondernemersduo haalt een ton binnen via Kickstarter

  • 02 juni 2014
  • Ondernemersteams

Het jonge ondernemersduo Emile Nijssen en Stefan Witkamp hebben binnen twee dagen €100.000 binnengehaald voor de productie van een futuristisch uitziende bol genaamd Homey. Met Homey kunnen consumenten via spraakgestuurde opdrachten huishoudelijke apparaten en multimedia-systemen bedienen en deze combineren met online diensten en sociale netwerken.

 

“Iedereen bezit tegenwoordig slimme apparaten, maar omdat ze allemaal afzonderlijk werken blijven huizen en omgevingen in totaal dom”, zegt Stefan Witkamp. Homey verandert dit. Het apparaat heeft 8 draadloze technologieën aan bood, waaronder wifi, bluetooth en infrarood. Daarmee kunnen apparaten als televisies, koffiezetters, verlichting en online diensten als Buienradar worden bediend. Het werkt via ‘plug and play’ waardoor het eenvoudig is om alles aan te sluiten. Homey is een open platform, waarvoor ontwikkelaars zelf apps kunnen schrijven. Hierdoor kunnen snel nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Met het geld van Kickstarter willen ze het prototype geschikt maken voor productie. 

Jong en ambitieus

De twee jonge ondernemers hebben elkaar ontmoet op de Universiteit Twente, waar ze allebei Creative Technology studeren. Ze zaten ook allebei in het eerste bestuur van de nieuwe studievereniging S.A. Proto. Emile is een echte nerd en reeds een ervaren ondernemer. Sinds 2008 maakt hij als zelfstandige al websites voor het MKB. Homey is een hobby project van Emile dat wegens veel enthousiasme uitgroeide tot een startup. Stefan sloot zich bij Emile aan en is verantwoordelijk voor de marketing en noemt zichzelf een heus marketing goeroe. In 2011 won hij Create Tomorrow, een evenement waar studententeams competitief werken aan cases van grote bedrijven. Lukt dit project, dan gaan we nog geen master doen. Lukt het niet dan studeren we door', zegt Stefan.  

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Afbeelding van Homey