Match: “samen een nieuw creatief bolwerk realiseren”

  • 17 september 2015
  • Ondernemersteams

Een zakenpartner vinden kan snel gaan bij TeamVenture. Creatief ondernemer Jesse Dijksman vond binnen twee maanden een geschikte partner in Vicky Fasten, een financieel expert met een gedeelde voorliefde voor creatieve ondernemers. En daar blijft het niet bij. Jesse is in gesprek met nog meer potentiële zakenpartners. Dit is het verhaal van het groeiende ondernemersteam achter Lukida.

Fanbased verdienplatform voor culturele sector

Als schrijver en freelance filmdocent zocht Jesse een manier om meer geld te verdienen met de unieke producten die hij maakt. Zo ontstond er een idee dat zo veel collega ondernemers aansprak dat hij besloot er een bedrijf van te maken: Lukida.

Lukida is een online platform waar iedereen een abonnement kan nemen op hun favoriete maker. Denk aan schrijvers, beeldend kunstenaars, theatermakers, muzikanten en nog veel meer creatieve ondernemers. In ruil voor een vast bedrag per jaar krijgt de abonnementhouder regelmatig een nieuw en speciaal product van de maker. Een kijkje achter de schermen bij een film, een gesigneerd exemplaar van een boek, een handgemaakt kunstwerk of een andere unieke beleving. Anders dan bij crowdfunding, gaat het bij Lukida om het aangaan van een lange termijn relatie met fans en bewonderaars.

Zo’n 80 makers maken nu gebruik van het jonge platform. Initiatiefnemer Jesse is ambitieus en wil snel opschalen. Hij is echter geen marketeer en ook geen financieel expert. Om snel markt te veroveren en investeerders aan te trekken zijn deze aanvullende competenties wel nodig. Dus ging hij op zoek naar versterking.

Gedeelde passie en humor zorgt voor ‘klik’

Jesse vond zijn weg naar TeamVenture en kwam al snel in contact met Vicky. Vicky studeerde eerst beeldende kunst aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, daarna kunstbeleid en management aan de Universiteit Utrecht en voltooide later een post-hbo opleiding financieel planning aan de Hogeschool Avans. De afgelopen jaren heeft ze een breed scala aan ondernemers gekoppeld aan investeerders. En sinds dit jaar begeleidt ze als zelfstandig professional creatieve ondernemers in hun ondernemerschap. “A perfect match”, aldus Jesse. Tijdens hun kennismakingsgesprekken stelde Vicky scherpe vragen en bleek ze helder en duidelijk te kunnen communiceren. Bovendien blijkt ze over een gezonde dosis humor te bezitten. “Wat wil ik nog meer?”, zegt Jesse.

Ook voor Vicky voelde het contact met Jesse direct goed aan. Vicky ziet de gedrevenheid en commitment van Jesse. Hij heeft ook een goed en overtuigend verhaal. Vicky: “Ik heb hiervoor met zes andere kandidaat-zakenpartners contact gehad, maar geen van deze voelde voor mij goed aan. Met mijn ervaring prik ik snel door zwakheden heen.” Hun gedeelde passie voor de creatieve industrie zorgde snel voor een 'klik'. Vicky voegt toe: “Jesse is ook prettig in de omgang en dat vormt een goede basis voor een fijne samenwerking.”

De aankomende maanden gaan de twee ondernemers hun samenwerking beproeven. Vicky gaat het kantoor met Jesse delen en gaat parttime voor Lukida aan de slag . Als de samenwerking bevalt treedt Vicky formeel toe als zakenpartner en ontvangt ze aandelen.

Ondernemersteam nog verder uitbreiden

Vicky is een aanwinst voor Jesse en Lukida. Het ondernemersteam is echter nog niet compleet. Samen gaan ze nu op zoek naar een ervaren marketeer. Ook hiervoor heeft Jesse al interessante kandidaten gespot via TeamVenture. Een van hen blijkt een goede vriend van een gemeenschappelijke vriend te zijn. De gesprekken moeten nog plaatsvinden, maar het ziet ernaar uit dat het ondernemersteam van Lukida snel verder zal uitbreiden. Wie weet zien we Lukida volgend jaar verschijnen in de lijsten met snelste groeiers van Nederland. Wij hopen het!

 

Delen

Reacties (1)

Michiel van den Dorpel

Mooi verhaal en het concept is zeker vernieuwend. Succes !

Log in om een reactie te plaatsen

Ondernemersteam Lukida