Matchingsite voor ondernemers

  • 18 juni 2012
  • TeamVenture

'The right partner can make or break your company' - Onder dit motto is TeamVenture (beta) gelanceerd, een online matching tool voor ondernemers. Wetenschappers van de VU hebben een test ontwikkeld om ondernemers aan elkaar te matchen.

Onderzoek wijst uit dat ondernemers teams vaker succesvol zijn dan individuele ondernemers. Maar wat bepaalt het succes van deze teams? De verschillende ervaringen en achtergronden van de team leden is hierbij cruciaal. Omdat het vaak lastig is een geschikte partner te vinden binnen je bestaande netwerk, hebben de VU en Taskforce Innovatie regio Utrecht (TFI) een website ontwikkeld waar ondernemers elkaar kunnen vinden.

Online matchmaking voor ondernemers

Op de website kunnen ondernemers een persoonlijk profiel aanmaken, en de matchmaker test maken. De test focust zich op eerder verworven carrière ervaringen van de ondernemers, aan de hand hiervan krijgen de ondernemers een score, waarmee ze vervolgens gematcht worden aan een potentiële partner. De matchmaker probeert ondernemers zo te koppelen dat ze elkaar op bepaalde vlakken, zoals genoten opleiding, aanvullen. Op andere vlakken is het juist belangrijk dat zakenpartners niet teveel van elkaar verschillen, en op deze aspecten koppelt de matchmaker juist gelijken aan elkaar.

Promotie onderzoek naar teamondernemerschap

Het project maakt deel uit van een promotie onderzoek naar succesfactoren voor team ondernemerschap en heeft een longitudinaal karakter. TeamVenture is een onderdeel van het project Businesspartner Connect dat mede mogelijk is gemaakt door een financiële bijdrage van het ministerie van Economische Zaken en de Provincie Utrecht in het kader van de stimuleringsregeling Pieken in de Delta.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto van groep handen op elkaar