Ondernemers blazen productiehuis Beeldbrigade nieuw leven in

  • 07 december 2015
  • Ondernemersteams

De Beeldbrigade, het productiehuis dat eerder programma’s maakte als Het Blok (Net5), Draagmoeder Gezocht (KRO/NCRV) en Waar is De Mol (Veronica), is nieuw leven ingeblazen. Oprichter en producent Ruud van Egmond vormt samen met oud-zakenpartner Diana Pattiselanno de directie van de nieuwe Beeldbrigade. Fullbright In Progress stapt mee in als investeerder. Zij geloven dat Ruud en Diana een sterk ondernemersduo vormen.

Opgestart, verkocht, teruggekocht en opnieuw doorgestart

In 2002 richtte Ruud van Egmond productiebedrijf Beeldbrigade op en produceerde hij meerdere succesvolle televisieprogramma’s, waarvan Het Blok van Net5 de meeste bekende. In 2006 werd Beeldbrigade onderdeel van IDTV en in 2011 werd het bedrijf weer teruggekocht door de oorspronkelijke oprichters. Enige tijd later bleek dat er geen bestaansrecht meer was voor het bedrijf. Ruud merkte op dat er nog steeds behoefte is aan Beeldbrigade. Daarom besloot hij het bedrijf opnieuw op te starten, dit keer met oud-zakenpartner Diana Pattiselanno.

Toegewijd ondernemersduo

Ruud vormt samen met Diana Pattiselanno het nieuwe directieteam. Diana is sinds 2001 werkzaam bij Nederlandse televisieproducenten, waaronder Eyeworks en Endemol. Ze heft zeven jaar gewerkt bij RTL Productions, waarvan de laatste 3 jaren als directeur. In die tijd heeft ze de succesvolle afdelingen Specials (commercials, billboards, brandpromo’s)en Short Form (online content) opgezet. Ruud: “Ik ben verheugd dat Diana Pattiselanno dit avontuur met mij wil aangaan. We zijn beiden gemotiveerd om met nieuwe en vertrouwde collega’s en klanten opnieuw een mooie positie in het tv-landschap te veroveren.”

Eyeworks-miljonairs investeren in dit ambitieuze team

Ronald van Wechem en Robert van den Bogaard (medeoprichters van televisieproducent Eyeworks) zijn met hun nieuwe bedrijf Fullbright in progress 51% aandeelhouder van Beeldbrigade geworden. Robert en Ronald: “Nadat we Eyeworks in 2014 verkochten aan Warner Bros. is onze belangstelling voor televisie niet verminderd. Met Fullbright in progress hebben we nu de mogelijkheid om producenten te helpen starten of groeien. We doen dat alleen met mensen (teams) waar wij geloven in hun ambitie en wilskracht. Het is onze overtuiging dat deze tijd vraagt om toegewijde producenten, die betrokken kunnen zijn bij de hele cyclus van ontwikkeling, verkoop en productie. Ruud en Diana hebben bewezen deze kwaliteiten te bezitten. We wensen ze dan ook alle succes bij het verwezenlijken van hun ambitie.”

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Ondernemersduo Ruud van Egmond en Diana Pattiselanno van Beeldbrigade