Incubator voor zorg en techniek geopend

  • 03 februari 2014
  • Bedrijfsondersteuning

Het moet de de broedplaats worden voor ondernemerschap en innovatie op het gebied van zorg en techniek. Sinds vrijdag 31 januari is IncuBeter een feit. Vernieuwende ondernemers kunnen terecht in het getransformeerde pand aan de Borgstede 1 in Nieuwegein. Naast huisvesting krijgen zij professionele ondersteuning om snel maar gedegen te groeien met hun bedrijf. De eerste bedrijven zijn enthousiast om hun intrek te nemen in deze nieuwe broedplaats.

Nieuwe oplossingen bedenken voor maatschappelijk vraagstukken

De kleine, innovatieve bedrijven van Incubeter gaan in zogenoemde pilots met grote gevestigde bedrijven als BAM, BDO en Cofely, overheden, onderwijs en zorginstellingen als Zorgspectrum aan de slag. Samen gaan ze de uitdaging aan om nieuwe oplossingen, producten en diensten te vinden voor vraagstukken in de zorg. Vraagstukken die nu en in de toekomst ontstaan door veranderingen in de zorg en in de maatschappij, zoals langer thuis wonen, efficiëntere ziekenhuizen of wijkvernieuwing. Dat is alleen mogelijk door de zorg anders te organiseren. Wat vroeger vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer. Techniek en ICT spelen hierbij een belangrijke rol.

Partners

De Incubeter wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht, gemeente Nieuwegein, BDO, Zorgspectrum, Cofely, Rabobank Utrecht, BAM en ROC Midden Nederland.

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto van opening Inqubeter