Oprichters TomTom koninklijk onderscheiden

  • 23 november 2016
  • Ondernemersteams

Op 22 november zijn Pieter Geelen, Harold Goddijn, Peter-Frans Pauwels en Corinne Vigreux, oprichters van TomTom, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen de koninklijke onderscheiding tijdens het 25 jarig jubileumfeest van TomTom. Het viertal wordt geroemd om hun durf, vasthoudendheid en deskundigheid. Door een unieke combinatie van software, hardware, kaartgegevens en dynamische informatie heeft TomTom als Nederlands bedrijf een prominente internationale positie verworven.

Pieter, Harold, Peter-Frans en Corinne wisten met TomTom op een slimme manier software met het Global Positionerings Signaal (GPS) te combineren, zo ontstonden Personal Navigation Devices. Dit zorgde ervoor dat miljoenen voertuigen de snelste en meest efficiënte route naar hun bestemming weten te vinden.

Sterk als individuen, onoverwinnelijk als team

Het ondernemerskwartet kenmerkt zich onder meer door de sterke complementariteit van de vier vrienden. Een gebalanceerde combinatie van twee beta’s (Pieter en Peter-Frans) en twee alfa’s (Harold en Corrinne). Stuk voor stuk als individuen al sterk, maar vooral als ondernemersteam onoverwinnelijk.

Pieter en Peter-Frans vormen het technische team. Pieter (CTO) wordt geroemd om zijn originele denken bij het ontwikkelen van het besturingssysteem, dat de basis vormde voor het succes van TomTom. Peter-Frans vormt de belangrijke brug tussen technologie en product. Hij is actief op het gebied van software engineering, business development, digitale strategie en productmanagement.

Corrinne en Harold vormen het commerciële team. Corinne, verantwoordelijk voor de branding, marketing en sales van TomTom, zorgde met haar expertise en onderhandelingskracht ervoor dat TomTom groeide in een nieuwe markt en categorie. In 2012 werd zij in Frankrijk al benoemd tot Chevalier de la Légion d’Honneur. En Harold (CEO) zorgde met zijn drang tot innovatie en toekomstvisie in het bijzonder dat TomTom uitgroeide tot een wereldonderneming met grote impact op de werkgelegenheid en de positie van Nederland in de wereld.

De Orde van Oranje‐Nassau

De in 1892 ingestelde Orde van Oranje‐Nassau heeft sinds 1996 zes graden: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid. Voor een benoeming in de Orde van Oranje‐Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. De oprichters van TomTom zijn naast hun werkzaamheden actief betrokken bij diverse stichtingen en organisaties met maatschappelijk belang.

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Pieter Geelen, Harold Goddijn, Corinne Vigreux en Peter-Frans Pauwels